Elena Basescu va candida ca independent la europarlamentare. Ea si-a anuntat demisia din PD-L miercuri, in cadrul unei conferinte de presa. "Sunt constienta ca nu am sanse sa ajung in Parlamentul European ca independenta", a declarat ea. In cazul in care totusi va castiga alegerile, Elena Basescu a anuntat ca va reveni in partid.

Iata declaratiile Elenei Basescu:

  • Contrar celor aparute in presa, sa stiti ca nu tata mi-a impus candidatura, si nici PDL nu a actionat servil acceptandu-ma pe lista. Ca drept dovada, lista nu a fost inca aprobata de Biroul Permanent National.
  • Insa eu nu doresc sa ma ascund dupa listele unui partid, nu doresc ca tatal meu sa fie acuzat de nepotism, nu doresc ca PDL sa fie pus in situatia dificila de a alege intre mine si intelectuali, si, ca urmare, am decis sa demisionez din PDL si sa candidez independent, cu mentiunea ca voi reveni in urma alegerilor din 7 iunie.
  • Sunt constienta ca nu am sanse reale de a ocupa un loc in Parlamentul European, mai ales ca legea prevede ca, pana la 7 aprilie, sa adun un numar de 100.000 de semnaturi, lucru aproape imposibil de realizat.
  • Asa ca exista posibilitatea sa nu reusesc nici macar sa strang numarul de 100.000 de semnaturi, d-apai s-ajung sa candidez. Dar o sa-ncerc.
  • Si in acest sens o sa-mi rog prietenii din organizatia de tineret a PDL sa ma ajute sa strang, sa incercam sa strangem de fapt, numarul de semnaturi, in masura in care au consimtamantul organizatiilor si a conducerii partidului.
  • Stiu la ce m-am inhamat. O asemenea campanie presupune resurse financiare importante, dar si energie, ambitie si determinare.
  • Resurse financiare importante nu am, insa am ambitie, hotarare si determinare.
  • Si, ca tot veni vorba de resurse financiare, as dori sa clarific acea stire cum ca as castiga 8.000 de euro ca angajat la o firma privata.
  • Vreau sa va spun ca am inceput acum cinci ani cu un salariu de 300 de euro, si am ajuns in prezent la 1.000 si putin de euro. Deci nici macar nu se pune problema de 8.000 de euro, si veti vedea acest lucru din declaratia de avere, daca voi ajunge sa-mi depun declaratia de avere.
  • Va multumesc pentru prezenta, atat am avut de spus deocamdata, si v-as ruga frumos, daca sunteti draguti, sa incep stransul semnaturilor cu dumneavoastra, cine se acorda sa-mi ofere increderea. Insemnul meu electoral va fi EBA, de la Elena Basescu.

Candidatura Elenei Basescu la alegerile europarlamentare a fost obiectul unei aprinse controverse in presa, fiica presedintelui Romaniei fiind acuzata ca si-a folosit influenta pentru a se impune in fata unor candidati cu vechime in PD-L.