Odata cu sedinta de luni a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase nu mai ocupa locul de langa Roberta Anastase, ci la un scaun distanta. Zona-tampon a fost ocupata de vicepresedintele Camerei, Daniela Popa, informeaza NewsIn.

Astfel, ordinea pe scaune, anuntata de Cezar Preda, va fi de acum inainte aceasta: Bogdan Olteanu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Daniela Popa si Adrian Nastase.

Saptamana trecuta, Anastase a refuzat sa mai ocupe locul de langa fostul premier, pe motiv ca acesta "isi exercita puterea prin formalisme" si vrea sa stea "langa oamenii cu care poate face treaba" (Ioan Olteanu si Daniela Popa). Timp de peste 40 de minute, deputatii din Conducerea Camerei au discutat modul de asezare pe scaunele din sala de sedinte.

"Stau unde vreau", a spus atunci Anastase. "Stau in general langa cei cu care lucrez bine, asa ca am decis sa ma asez langa doi vicepresedinti care isi fac treaba: Ioan Oltean de la PDL si Daniela Popa de la PSD+PC. Unii se tin de formalisme, altii de treaba, pe Adrian Nastase il interesa subiectul asezarii in sala foarte tare. Nastase este obisnuit sa-si exercite puterea prin formalisme".

Deputatul PSD Adrian Nastase a replicat: "S-ar putea s-o intimidez poate doar din punct de vedere intelectual". A plusat pe blogul personal si in cadrul unei interventii radiofonice: "E o chestiune absolut jenanta, dupa parerea mea este o chestiune care da dreptate unui prieten al meu care spunea ca, nu vreau sa fiu rautacios, dar il citez - frumusetea trece, prostia se pare ca nu."