Elena Basescu considera ca articolul Associated Press referitor la posibila sa candidatura in alegerile europene este "defaimator atat la adresa persoanei sale, cat si la adresa tatalui sau, presedintele Romaniei, Traian Basescu" si cere AP un drept la replica, relateaza Mediafax.

Elena Basescu apreciaza ca, prin expunerea de care a beneficiat articolul Associated Press in presa mondiala, "a fost lezata nedrept imaginea Romaniei", precizeaza PD-L, intr-un comunicat de presa.

Fiica presedintelui Basescu sutine ca, plecand de la "articolul AP", "publicatia italiana La Reppublica a comis o grava eroare jurnalistica", pe care "o cere, de asemenea, rectificata, prin excluderea imaginilor asociate cu persoana sa, dar care apartin altei persoane".

Subiectul candidaturii Elenei Basescu pentru un loc in Parlamentul European a fost intens mediatizat de presa straina.

Ziarul italian "La Repubblica" a publicat, sub titlul "Ma trimite tata Basescu: Elena in parlament", un material si o serie de fotografii cu Traian Basescu si Elena Basescu, printre acestea aparand insa si Irinel si Monica Columbeanu.

Agentia Associated Press a scris ca Elena Basescu "topaie pe podium, petrece in cluburi pana dimineata si mutileaza gramatica".