Vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Arad, ca, din datele pe care le detine, Crin Antonescu este sustinut de 22 de filiale ale partidului, in timp ce Tariceanu beneficiaza de sustinerea a doar filiale- Cluj si Buzau.

"Eu va spun date concrete: la ora actuala, in 22 organizatii delegatiile permanente judetene, fie prin vot deschis, fie prin vot secret au recomandat delegatiilor care reprezinta filialele respective la congres sa voteze cu Crin Antonescu. Pentru Tariceanu au fost doua organizatii, respectiv Cluj si Buzau (...) Sigur ca toate aceste decizii indica o anumita orientare, o anumita tendinta, dar la congres fiecare delegat vine individual si voteaza conform propriei constiinte", a declarat Orban, citat de Mediafax.

Vicepresedintele liberal a afirmat ca il sustine pe Antonescu pentru sefia PNL si ca "se simte vantul schimbarilor in PNL". Totodata, Orban a apreciat ca Antonescu este si cea mai buna solutie de candidat pentru alegerile prezidentiale.

"Domnul Antonescu este ceea ce trebuie sa fie un presedinte pentru Romania si este in oglinda total deosebit de ceea ce este Basescu si de ceea ce nu ar trebui sa fie un presedinte pentru Romania. Domnnul Antonescu nu a avut nicio legatura cu regimul comunist, cu vechea securitate. Legaturile lui Traian Basescu, chiar daca nu au fost demonstrate, sunt bine cunoscute, este un produs al regimului comunisto-securist", a spus Orban.

Liderul liberal a adaugat ca Antonescu este un om "care a stiut ce inseamna dificultatile, sa-ti castigi painea cu greu, din salariul lunar". Legat de candidatul pentru prezidentiale, Orban a afirmat ca doar Crin Antonescu "poate mobiliza acea parte a societatii care este dezamagita de prestatia in spatiul public, de politicianismul ieftin".