Calin Popescu Tariceanu si-a anuntat sambata, in premiera, intentia de a candida la presedintia Romaniei. Candidatul PNL la alegerile prezidentiale va fi stabilit la congresul partidului din 20-21 martie. La congres, Calin Popescu Tariceanu va lupta, atat pentru sefia partidului, cat si pentru candidatura la presedintie, cu Crin Antonescu.

Liderul PNL este de parere ca lupta dusa vreme de patru ani cu seful statului, din care partidul a "iesit intarit", il recomanda pentru aceasta functie.

"Trebuie sa gasim cea mai buna solutie pentru a-l detrona pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale, pentru ca el nu si-a indeplinit rolul de mediator in societatea romaneasca, fiind primul care a provocat conflicte. Trebuie sa gasim un presedinte care, in loc sa dezbine, sa-i uneasca pe romani. Sunt gata sa-mi asum aceasta misiune, daca voi fi sustinut de colegii de partid“, a declarat Calin Popescu Tariceanu, citat de NewsIn.

"M-am luptat in fiecare zi cu el si din aceasta lupta PNL-ul a iesit intarit. Am trecut prin momente dificile, dar le-am depasit si am obtinut la alegerile din toamna trecuta cel mai bun scor al partidului din 1990 incoace", a adaugat fostul premier.

  • Crin Antonescu il ironizeaza pe Tariceanu

"Sunt tulburat de vestile bune", a comentat, ironic, Crin Antonescu, anuntul sefului sau pe linie de partid. "Pana acum vreo doua zile, presedintele Tariceanu spunea ca nu avem nici un candidat valabil pentru alegerile prezidentiale si acum, dintr-o data avem doi. Este un lucru imbucurator si sunt convins ca acest lucru va conduce la intarirea partidului".

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu, citat de NewsIn, a mai adaugat ca secretul castigarii alegerilor prezidentiale sta in aducerea la vot a celor care, in ultimii ani, fiind "scarbiti de clasa politica romaneasca", au decis sa nu mai participe la vot.

  • Orban: In PNL bate vantul schimbarii

Ludovic Orban, cel care putea fi al treilea candidat pentru sefia PNL, dar s-a retras din cursa, hotarand sa il sprijine pe Crin Antonescu, a afirmat, sambata, ca este "convins ca in PNL bate vantul schimbarii".

"Am spus-o de mai multe ori ca mi-am amanat candidatura la presedintia PNL, pana dupa alegerile prezidentiale din toamna, pentru ca sunt convins ca PNL va cistiga alegerile prezidentiale. De asemenea, sunt convins ca in PNL bate vant de schimbare, Crin Antonescu urmand a fi viitorul presedinte al partidului. Acest lucru nu inseamna, insa, ca va fi un vot impotriva lui Calin Poepscu Tariceanu. La Congres va veni elita PNL si aceasta este in masura sa decida ce este mai bun pentru partid. PNL trebuie, insa, sa priveasca in viitor si nu in trecut. De aceea il sustin pe Crin Antonescu", a declarat Ludovic Orban.