Social-democratii ar trebui sa ceara un parteneriat egal cu PDL, iar daca nu se "trezesc rapid", PSD ar putea fi "aruncat din trenul guvernarii", a afirmat, sambata, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, la Scoala de primavara a tineretului social-democrat, anunta NewsIn.

  • PSD cauta cel mai bun candidat

"Nu trebuie sa fim tapul ispasitor al lui Basescu, iar PSD trebuie sa gaseasca cel mai bun candidat la Presedintie, pentru ca Traian Basescu sa plece de la Cotroceni", a adaugat Nastase.

"A trecut perioada in care PSD domina scena politica. PSD risca sa fie subordonat de PDL, iar, daca nu ne trezim rapid, PSD va fi aruncat din trenul guvernarii. Participarea la guvernare trebuie facuta in mod inteligent pentru a nu fi transformati in tapul ispasitor al lui Basescu. Pana acum, ne-am aruncat inainte fara sa tinem cont de identitatea noastra. PSD a fost luat mai curand prizonier in aceasta formula de guvernare, iar PDL nu este un partener de incredere si nu a fost niciodata", a afirmat fostul prim-ministru.

In plus, Adrian Nastase este de parere ca PSD trebuie sa ceara un parteneriat egal cu PDL si sa stabileasca in ce masura presedintele Traian Basescu poate interveni in actul de guvernare.