Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, la Botosani, ca se bazeaza pe sprijinul tuturor membrilor si tuturor structurilor din partid, dar ca fiecare este liber sa aiba orice optiune, "inclusiv domnul Patriciu", transmite Mediafax.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca exista o ruptura intre el si Dinu Patriciu, Tariceanu a raspuns ca el se bazeaza pe sprijinul tuturor membrilor si tuturor structurilor din partid. "Daca o persoana are o optiune sau alta, este dreptul ei de netagaduit. Nu fac nimanui proces de intentie. Fiecare e liber sa aiba orice optiuni doreste, inclusiv domnul Patriciu", a spus Tariceanu.

Intrebat, miercuri seara, la Antena 3, daca relatia cu Dinu Patriciu este "o piatra de moara", Tariceanu a raspuns: "Nu stiu in ce sens sa fie o piatra de moara, pentru ca, asa cum si la inceputul mandatului, cand s-a incercat sa se creeze un scandal imens si sa fie legata persoana mea, PNL, de Patriciu, nu s-a reusit, s-a mai incercat o data, cu afacerea Sterling, unde nu exista niciun fel de legatura, chiar e interesant de vazut cum sunt facute speculatiile pentru a se incerca a se face aceasta legatura in mod fortat".

Conform unor surse din PNL citate de "Gandul", impotriva lui Tariceanu s-ar fi mobilizat Dinu Patriciu, care il sustine pe Antonescu. Sursele citate au sustinut ca Patriciu a avut, recent, o noua tentativa de a-l convinge pe fostul premier sa se retraga si sa nu mai candideze pentru un nou mandat la presedintia formatiunii liberale. Patriciu l-ar fi sunat pe Tariceanu in urma cu doua saptamani si i-ar fi propus sa iasa din scena macar la nivelul imaginii publice si sa conduca partidul, dar din umbra.