Deputatul PSD Adrian Nastase a publicat marti, pe blogul sau, o scrisoare pe care a adresat-o presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, prin care reclama ca dosarele sale sunt instrumentate politic de Daniel Morar, el acuzandu-l totodata pe seful DNA ca a "spalat" dosarul "Flota" al lui Traian Basescu, relateaza NewsIn.

Intr-un ton ironic, Nastase il informeaza pe oficialul european de evolutia procesului sau "Trofeul Calitatii". Astfel, fostul premier scrie ca prima sa audiere in cadrul acestui dosar reprezinta o "victorie" a justitiei independente din Romania si informeaza Comisia ca nu va apuca sa vada in acest mandat rezultatul procesului pentru ca, dupa calculele sale, acesta va dura aproape 10 ani.

  • "Pentru ca procesul sa se desfasoare cat mai <>, Daniel Morar a propus pentru audieri 972 de martori. In conditiile actuale, in care ICCJ nu poate stabili mai mult de un termen pe luna pentru un dosar si respectiv, audierea a 10 martori pe sedinta, acest proces ar urma sa se desfasoare pe o perioada de circa 9 - 10 ani, perioada care va depasi, fara indoiala, durata mandatului actualei Comisii Europene ce monitorizeaza succesele <> ale procurorilor lui Daniel Morar."

Nastase aminteste apoi ca pana si procesul de la Nürnberg a avut mai putini martori decat procesul sau si spune, la fel de ironic, ca numarul mare de martori indica profesionalismul justitiei si preocuparea pentru adevar.

  • "Pentru comparatie, doresc sa va amintesc ca in procesul de la Nürnberg au fost audiati 270 de martori. Diferenta de la 270 la 970 dovedeste, in cazul dosarului meu, seriozitatea, obiectivitatea, independenta politica, neutralitatea, profesionalismul, preocuparea pentru egalitatea armelor in proces, egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii, dar, mai ales, preocuparea pentru adevar. Aceasta preocupare deosebita se manifesta tocmai in acest an dificil, in care seful lui Daniel Morar, Traian Basescu, se chinuie cu greutatile tarii si incearca, asa cum stie mai bine, sa repare, ce  mai poate, din inechitatile existente in sistemul judiciar."

Mai mult, fostul premier trimite CE un document prin care se solicita Presedintiei Romaniei trimiterea in judecata a lui Traian Basescu "pentru acuzatii grave de coruptie legate de un prejudiciu de 300.000.000 USD si diverse alte fapte", amintind apoi ca Daniel Morar a "spalat" apoi dosarul lui Basescu dupa ce acesta a castigat alegerile.

  • "Daniel Morar a chemat un grup de procurori din provincie, pe care i-a detasat la Bucuresti, pentru a spala acest dosar, prin intermediul a doua expertize care o contraziceau pe cea initiala, aratand ca, in ciuda evidentei, statul roman nu a pierdut nimic pierzandu-si flota comerciala, ci chiar a castigat. Daniel Morar a asigurat disjungerea dosarului pentru Traian Basescu, interpretand textul Constitutiei in propria viziune si oferindu-i astfel imunitate absoluta pentru fapte penale."

La final, fostul premier scrie ca regreta ca trebuie sa scrie despre aceste lucruri, dar ca este nevoit sa o faca din cauza "hartuirii politice" la care este supus de "instrumentul politic - D.N.A.-ul lui Daniel Morar reloaded".

Miercuri, Camera Deputatilor se va pronunta prin vot daca decide trimiterea in instanta a dosarelor lui Adrian Nastase.