Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, ca, in conditiile in care formatiunea sa va avansa un candidat la prezidentiale "fara dinti", mergand pe o formula "linistita" si "moale", acesta va avea sanse foarte mici sa castige competitia electorala din iarna, relateaza Mediafax.

Intrebat daca, pentru credibilizarea candidatului PSD este nevoie de ruperea PSD de PD-L, respectiv de iesirea de la guvernare, Nastase a precizat: "Spun un lucru pe care il gandesc foarte multi. Cei care se gandesc la ideea unui candidat cu sanse din partea PSD la prezidentiale iau in calcul ca un astfel de candidat, pentru a fi credibil, trebuie sa vina cu un un mesaj alternativ, diferit de Traian Basescu".

"In conditiile in care, acum, Traian Basescu tine foarte aproape de el echipa PSD, e foarte greu sa vii cu un mesaj alternativ, critic, dur, in continuarea mesajului nostru din ultimii patru ani. PSD este, totusi, partidul care a avansat ideea suspendarii lui Traian Basescu pentru actiunea necostitutionala si s-a batut pentru demiterea lui", a adaugat Nastase.

El a aprecizat ca, in acest moment, o parte din electoratul PSD este derutat de mesajul dat de social-democrati.

"In masura in care PSD va merge cu o varianta foarte linistita, moale, o varianta fara dinti in campania electorala, un astfel de candidat are sanse mai mici", a subliniat Nastase.

Intrebat daca varianta "fara dinti" este data de candidatura lui Mircea Geoana, Nastase a spus: "Eu vorbesc in general. Nu ma refer la persoane acum. Am discutat despre profilul pe care l-ar avea un astfel de candidat".

Vanghelie: Gasim candidatul cu dintii tari care prinde capatana celui care trebuie, sa i-o sfarame

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, ca proba la care va fi supus candidatul PSD la prezidentiale va fi testarea dintilor, ca la serpi, astfel incat sa se identifice un candidat cu dintii tari, care, atunci cand "prinde capatana celui care trebuie, sa i-o sfarame".

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Nastase, care a aratat ca, in cazul coabitarii PSD-PDL la guvernare, un candidat PSD "fara dinti" va avea sanse foarte mici, Vanghelie a spus: "In Biroul Permanent nu am vazut pe niciunul fara dinti, asa ca cred ca era o gluma. Cred ca dorea sa se refere ca trebuie un candidat cu dinti mai tari".

Intrebat cum va fi identificat acel candidat cu "dintii tari", Vanghelie a raspuns: "Il gasim, il verificam. Stiti care e formula la serpi, cum li se verifica dintii? Aceasta formula o aplicam. Gasim unul cu dinti foarte tari. In momentul in care prinde capatana celui care trebuie, sa i-o sfarame".