Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, este oficial candidata la alegerile europarlamentare. Organizatia de tineret a PD-L a emis un comunicat de presa prin care anunta ca "sustine fara retinere candidatura Elenei Basescu pentru alegerile europarlamentare din acest an”. De altfel, comunicatul este semnat de presedintele OTPDL, Monica Iacob Ridzi, care este si buna prietena cu Elena Basescu. Totodata, si Rares Niculescu este candidatul oficial al organizatiei PD-L Cluj. Fostul purtator de cuvant este sustinut de organizatia lui Boc si merge pe un loc eligibil la alegerile pentru Parlamentul European.

”Pentru a se putea impune, pentru a putea determina la Bruxelles decizii si politici europene in favoarea tinerilor, inclusiv a celor din Romania, OTPD-L a decis sa sustina tineri recunoscuti pentru capacitatea lor de a le impune si a le promova eficient. (...) Elena Basescu are experienta Parlamentului European, experienta pe care a dobandit-o in ultima perioada, in care a fost stagiar, fiind in acelasi timp recunoscuta pentru capacitatea si tenacitatea de a lupta politic in favoarea aspiratiilor si intereselor tinerilor”, se arata in comunicatul emis de organizatia de tineret a PD-L.

Elena Basescu este stagiar la Parlamentul European, la cabinetul eurodeputatului Iosif Matula. Initial, fiica ce mica a presedintelui a fost ajutata de prietena sa, europarlamentarul Monica Iacob Ridzi, care i-a deschis usile Parlamentului European luand-o stagiar la cabinetul sau.

Rares Niculescu, propus pentru un loc eligibil in PE

Actual europarlamentar si propus pentru functia de purtator de cuvant al Guvernului, Rares Niculescu a obtinut sprijinul organizatiei lui Emil Boc cu unanimitate de voturi.

“A fost un vot in unanimitate, pentru ca activitatea de europarlamentar a lui Rares Niculescu il recomanda pentru a candida din partea organizatiei Cluj. Rares Niculescu va ocupa un loc eligibil datorita rezultatelor bune ale organizatiei PDL Cluj din ultima perioada”, a declarat presedintele PD-L Cluj, Daniel Buda.

Premeirul Emil Boc intentiona sa-l numeasca pe Niculescu purtator de cuvant al Guvernului insa, in urma unui scandal petrecut intr-un club din Cluj, Boc a retras oferta.