Discutia de luni, emisiune HotNews.ro-RFI

VIDEO AUDIO Catalin Predoiu: Ministerul Justitiei cauta solutii pentru infiintarea unui serviciu secret

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 23 februarie 2009, 19:00 Actualitate | Politic


Catalin Predoiu
Foto: HotNews.ro
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat la Discutia de luni, moderata de Dan Tapalaga, ca o comisie speciala discuta in aceste zile la minister posiblitatea infiintarii unui serviciu secret si ca nu s-a luat inca o decizie daca atributiile serviciului sa se limiteze la culegerea informatiilor din penitenciare sau sa se extinda la magistrati, functionarii si demnitarii din Ministerul Justitiei. O decizie despre care ministrul justitiei sustine ca va fi luata in cel mai scurt timp.
 • E adevarat ca am discutat cu fosti colaboratori ai Monicai Macovei sa vina la minister.
 • Lucram la un proiect de act normativ prin care sa dam procurorului general mai multa putere in sanctionarea procurorilor.
 • Ministerul Justitiei trebuie sa aiba un rol in inspectia judiciara.
 • Poate ar fi bine sa redactam mai repede proiectul de lege privind salarizarea in sistemul judiciar.
 • Decizia din 2008 de a cere revocarea lui Daniel Morar de la sefia DNA a fost inteleapta.

Asculta emisiunea "Discutia de luni"

Predoiu: E adevarat ca am discutat cu fosti colaboratori ai Monicai Macovei sa vina la minister
 • Problema secretarului de stat sustinut de PSD, Maia Teodoroiu: “Nu ministrul justitiei numeste secretari de stat, ci primul ministru. In ce ma priveste mi-am facut datoria si am inaintat primului ministru, in urma cu o luna si ceva, un dosar cu patru propuneri. Domnia sa a numit din cele patru CV-uri, trei. Mai departe este o discutie care se poarta intre membrii coalitiei.
 • Intrebat daca e adevarat ca le-a propus unor fosti colaboratori ai Monicai Macovei functii de secretar de stat, ministrul Predoiu a raspuns: “Da, este relativ adevarat. N-am facut o astfel de propunere nimanui, dar am discutat cu mai multe persoane, specialisti in justitie, in contextul formarii echipei pe care voiam s-o am la minister in acest mandat. Am discutat cu Laura Stefan, cu Cristi Danilet, cu Dragos Calin de la UNJR. Dar am avut discutii cu mult mai multe persoane, in contextul gandirii unei noi echipe. Erau discutii exploratorii, nu s-au facut propuneri concrete. Nici unul din numele de mai sus nu se regaseste pe lista trimisa primului ministru.
 • Intrebat daca in CV-urile trimise primului ministru se regaseste numele sustinut de PSD, Maia Teodoroiu, pentru un post de secretar de stat, Predoiu a spus: “Nu, in acele CV-uri se regasesc nume de magistrati si avocati activi. A mai ramas un CV caruia domnul premier ii va da sau nu curs, in functie de ce se va stabili la nivelul coalitiei si ce decizie va lua. E vorba de un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.Predoiu: Lucram la un proiect de act normativ prin care sa dam procurorului general mai multa putere in sanctionarea procurorilor
 • Intrebat daca ministerul se gandeste sa inaspreasca sanctiunile pentru infractiuni care par sa se fi inmultit in ultima vreme (jafui, violuri etc), ministrul Predoiu a spus: “Fara indoiala ca va avea loc o astfel de discutie in Parlament. Pe de alta parte, cuantumul pedepselor propus si insusit de Ministerul Justitiei de catre Comisia de redactare este la un nivel care sa corespunda ca legislatie in Europa la aceasta ora.
 • Obiectivul acestor schimbari procedurale este de a accelera cursul judecatilor si de a uniformiza practica. Fara indoiala ca, in momentul in care apar astfel de fenomene, vor fi discutii legate nu doar de cuantumul pedepselor, dar si legate de agravante, de alte proceduri accelerate.
 • Rep: Sustineti inasprirea pedepselor?  Predoiu: “Nu trebuie sa confundam aici cadrul legislativ cu eficienta aplicarii lui. In general, teoreticienii de drept penal si criminalistii sunt de parare ca o inasprire a cadrului pedepselor nu duce automat la o diminuare a fenomenului infractional. De multe ori se intampla chiar invers.”
 • Recentele cazuri arata ca deficientele sunt in zona de aplicare a legii. Poate ar fi bine sa formam cat de curand si sa permanentizam un soi de grup de reflectie, un grup inter-institutional care sa isi puna problema cat mai rapid a evaluarii fenomenului infractional din Romania, avand in vedere si perspectivele din alte tari, si ce masuri s-ar putea gandi la nivel strategic. Doar cu masuri punctuale si sectoriale nu vom reusi nimic.
 • Concret, procurorii trebuie sa fie poate mai bine pregatiti profesional. Fara indoiala ca trebuie evaluata si inasprirea politicii disciplinare la nivelul CSM. Procurorul general reclama faptul ca nu are mijloace de constrangere si de sanctionare. Lucram in acest sens si vom avea cat de curand un proiect de act normativ care sa-i puna la dispozitie aceste mijloace. Ma refer la posibilitatea ca procurorul general sa investigheze cazurile de indisciplina, sa aplice sanctiuni. Trebuie vazut insa pe ce procedura si trebuie armonizat cu punctul de vedere al CSM.
 • Dincolo de problema de sanctionare sau de inasprire a politicii disciplinare, e mult mai important sa ridicam nivelul de pregatire profesionala a acestor procurori, mai ales a celor care lucreaza pe zona de infractionalitate economica. Nu e suficient sa stii astazi doar drept penal si drept de procedura penala, trebuie sa stii sa citesti un bilant, o tranzactie financiara. Daca nu stapanesti astfel de discipline, poti foarte usor sa confuzi ilicitul cu licitul.
 • Trebuie vazut daca Italia a marit pedepsele pentru viol in mod intemeiat sau neintemeiat. Eu cred ca orice legiferare intempestiva sub imperiul emotiei, sub presiunea politica sau sub presiunea strazii este riscanta. Temerea mea este ca ce se intampla la ora asta in Italia este o reactie emotionala, este o reactie exagerata, plecand de la cazuri care sunt mai mult decat condamnabile.
Predoiu: Suntem in dialog cu CSM si cu ONG-urile si vom da curand publictatii un document de politica publica in privinta SIPA
 • Nu avem formata o teza sau o decizie in ce priveste fostul Serviciu Intern de Protectie si Anticoruptie (n.r. fosta SIPA). Au fost intalniri de lucru pe marginea acestei chestiuni la Ministerul Justitiei, cu responsabili din sistemul de securitate nationala. Suntem in dialog cu Consiliul Superior al Magistraturii, am deschis un dialog cu ONG-urile si suntem foarte aproape de a da publicitatii un document de politica publica.
 • Atat potrivit Legii 51 din 1991 privind siguranta nationala, potrivit Legii 182 din 2002 privind protectia infomatiilor clasificate dar si HG 2005 din 2002 pentru aprobarea standardelor nationale de protectie a infomatiilor clasificate in Romania, deci potrivit tuturor acestor reglementari importante, Ministerul Justitiei este considerat autoritate desemnata de securitate care are obligatia, repet, obligatia, sa-si organizeze si sa conduca un sistem propriu pe sectorul sau.
 • Fie modificam legislatia si eliminam aceasta obligatie pentru MJ, fie ministerul este obligat sa-si organizeze...si nu este un serviciu secret. Credeti ca e util sa stim ce se intampla in penitenciare? Credeti ca era util sa stim in cazul Gorbunov ca nu s-a anuntat politia la timp?
 • Rep: Dar credeti ca e util ca un serviciu de informatii sa actioneze si in afara penitenciarelor, in cazul magistratilor de pilda? Predoiu: “Imi cereti o pozitie de specialist aici si n-o dau. Eu sunt ministru, sunt obligat sa inventariez problemele, sa vad ce spune legislatia si sa gasesc solutii. Asta fac la ora asta”
 • Suntem in dialog cu specialistii domeniului, cu CSM si cu societatea civila. Din acest triunghi se va degaja o solutie. Ea va trebui sa fie democratica si in acord cu celelalte reglementari. Nu facem acest lucru nici peste noapte, nici la discretia culiselor. O facem in mod transparent, in mod profesionist.
 • Nu am luat o decizie in sensul extinderii acestor competente catre alte zone decat ANP. Aceasta solutie se discuta la ora asta in triunghiul institutional de care v-am vorbit. Ce pot sa va asigur este ca nu vom face nimic impotriva standardelor europene, dar nici nu vom lasa aceasta problema nerezolvata.
 • Daca viitorul serviciu de informatii isi va limita competentele strict la ceea ce se intampla in penitenciare, sigur ca el poate sa ramana la ANP. Daca legiuitorul va decide sa extinda competenta acestui serviciu, mie mi se pare normal sa fie sub un control similar ca celelalte institutii de tipul asta, Parlament. Poate sa fie controlat de o structura din care sa faca parte si membri CSM, ai societatii civile, ai comunitatii de informatii etc.
 • Arhiva SIPA este la Administratia Nationala a Penitenciarelor, sigilata, pazita. Comisia formata de fostul ministru Chiuariu nu mai poate functiona, nu mai are temei sa intre acolo. Aceasta comsie a facut doua-trei procese verbale in care au descris activitatea pe care au facut-o acolo. La aceasta ora sunt secretizate aceste rapoarte, sunt secret de serviciu.
 • Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat la Discutia de luni, moderata de Dan Tapalaga, ca o comisie speciala discuta in aceste zile la minister posiblitatea infiintarii unui serviciu secret si ca nu s-a luat inca o decizie daca atributiile serviciului sa se limiteze la culegerea informatiilor din penitenciare sau sa se extinda la magistrati, functionarii si demnitarii din Ministerul Justitiei.
Predoiu despre declaratiile facute in urma cu cateva zile de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care afirma ca Predoiu se pregateste sa-si dea demisia si se intoarca in PNLPredoiu: Ministerul Justitiei trebuie sa aiba un rol in inspectia judiciara
 • Chiar in cadrul CSM exista membri care sunt de parere ca ministerul ar trebui sa aiba un rol pregnant in inspectia judiciara. Eu nu am avansat ideea de a transfera ideea de la CSM la MJ, eu am spus doar ca trebuie gasita o varianta in care Ministerul Justitiei sa aiba un rol in aceasta inspectie.
 • Fie sa avem si noi dreptul de a efectua in paralel aceste inspectii, fara sa luam CSM-ului acest drept. Fie sa avem un soi de reprezentant in randul inspectorilor pe care sa-l numim de la minister.
 • Legea de salarizare in sistemul judiciar. Pana cand n-o sa avem aceasta lege, aceste procese deschise de magistrati pentru sporuri salariale nu vor inceta. Un proiect de lege a fost finalizat din septembrie 2008. La ora asta suntem tinuti de necesitatea de a avea o lege unica pentru sistemul bugetar din Romania. Eu am avansat ideea, si insist, ca ar fi bine poate sa redactam noi mai repede proiectul de lege privind salarizarea in sistemul judiciar si sa avansam acest proiect fie ca ordonanta de urgenta fie ca proiect de lege in parlament, urmand ca in momentul in care Guvernul este gata cu proiectul legii unice de salarizare in sistemul bugetar, legea noastra de salarizare sa devina parte in aceasta lege unica de salarizare.
 • Decizia din august 2008 de a cere revocarea lui Daniel Morar de la sefia DNA a fost o decizie inteleapta. Am micsorat riscul ca pe DNA sa avem o interventie legislativa. La mai putin de o luna, intuitiile mele au fost confirmate. A fost adoptata o lege in Parlament, care schimba nu numai modalitatea de numire a procurorilor sefi, ci si a procurorilor sefi din tot sistemul. Va invit sa observati ca aceasta lege a fost notata cu minus in raportul de tara. Din fericire, legea a fost declarata neconstitutionala. Nu m-a preocupat o persoana sau alta. M-a preocupat institutia si raportul de tara. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3475 vizualizari

 • 0 (2 voturi)    
  Hmmm (Luni, 23 februarie 2009, 21:56)

  pamfletaru [utilizator]

  Este situatia cumva similara cu una din trecut? Se pregateste cumva un razboi? Vrem sa facem un stat politienesc?
 • 0 (2 voturi)    
  ce gogosi spui tu (Luni, 23 februarie 2009, 22:23)

  mirare [anonim]

  “Nu trebuie sa confundam aici cadrul legislativ cu eficienta aplicarii lui. In general, teoreticienii de drept penal si criminalistii sunt de parare ca o inasprire a cadrului pedepselor nu duce automat la o diminuare a fenomenului infractional. De multe ori se intampla chiar invers.”mai predoiule...serios???si spui ca esti ministru?esti sinistru....
  • +2 (2 voturi)    
   depinde (Luni, 23 februarie 2009, 23:10)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui mirare

   oricat e dura ar fi legea, daca politistul, procurorul sau/si judecatorul sunt corupti, fricosi sau incompetenti, praful se alege de ea; deci da, e nevoie sa se lucreze la toate capitolele
 • +4 (4 voturi)    
  In sfarsit (Luni, 23 februarie 2009, 23:08)

  Razvan007 [utilizator]

  Magistratii mai ales, trebuie supravegheati. Sunt foarte multi magistrati "patati" si din pozitia pe care o au pot face enorm de mult tarii dar si omului de rand.

  Ar trebui sa existe un serviciu care sa organizeze cel putin anual un flagrant pentru fiecare magistrat. Un flagrant de mita. Cei care iau aceasta mita sa fie trimisi in cel mai negru beci.

  Tampii care ii dau inainte cu drepturile omului in detrimentul crearii unui sistem de justitie functional, sa se abtina de la comentarii. Fara control, absolut nimic nu functioneaza: nici magistratii nu isi fac treaba si nici fata de la colt nu mai vinde inghetata.

  Controlul este absolut necesar pentru functionarea oricarui sistem.
 • 0 (2 voturi)    
  INCA UN SERVICIU SECRET? (Luni, 23 februarie 2009, 23:10)

  Surfer [utilizator]

  S
 • -1 (3 voturi)    
  Abracadabra in justitie (Luni, 23 februarie 2009, 23:23)

  Laura [anonim]

  Ce intrebari stupide. '"E adevarat ca am discutat cu fosti colaboratori ai Monicai Macovei sa vina la minister? Ce importanta are dl Tapalaga? Ca si cum colaboratorii lui Macovei sau Macovei, au schimbat ceva. Cu siguranta ca incercau sa se suporte intre ei. Si ma rog ce-au lasat acesti colaboratori? Gura mare si in rest pauza strigand la stanga si la dreapta ca sa-si faca vizibile prezentele.

  Daca nu si-ar fi risipit timpul pe taclale ar fi reusit poate sa adopte Codurile. Acum se flateaza intre ei ca au primit propuneri de la Predoiu. Prost sa fi fost Predoiu sa le faca astfel de propuneri.
  • 0 (0 voturi)    
   Cu siguranta ca incercau SA SE SUPORTE intre ei ? (Marţi, 24 februarie 2009, 9:49)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Laura

   SA SE SUPORTE are doua intelesuri.
   PRIMUL: ca respectivii colaboratori ai Monicăi Macovei erau asemenea ei ..."greu de suportat" ...deci trebuiau sa faca eforturi sa stea toti laolalta.
   AL DOILEA: ca după ce au fost zburati , cu tot cu sefa lor de escadrila continua sa se suporte , adica sa se "sustina" reciproc.
   A doua varianta este dovedita prin chiar formularea intrebarii de catre domnul Tpalaga ...fost , el insusi membru al echipei Macovei , purtator oficial de cuvant , nu ca neoficialii alde Mircea Toma , Turcescu si cati si mai cati...mai multi chiar decat Basescu.
   PS. Bineinteles ca lumea puscariilor e un tezaur de informatii . Presiunile UE de renuntarea la serviciul care culegea acele informatii...pe motiv ca se incalca dreptul la viata intima si privata al puscariasilor...constituie una ddin prostiile pe care a trebuit sa le inghitim din motive de stegulete. Zilele trecute Valentin Stan spunea ca ca romanii condamnati definitiv in Italia nu pot fi transferti in Romania deoarece li se incalca ....tineti-va bine !...dreptul la libera circulatie...Corect dreptul la libera circulatie intre usa blindata si ferestra cu gratii...una e daca faci acel drum de 100 000 de ori la inamolita Jilava şi cu totul altfel la peniteciarul de la marginea Florentei, cea plina de opere de arta.
 • -1 (1 vot)    
  Situatia (Luni, 23 februarie 2009, 23:56)

  Eufrosin [anonim]

  Iar peste ei toti, se afla serviciile secrete, a caror legaturi cu lumea interlopa provoaca in societate frica, haos, criminalitate, terorism de neinchipuit..
  Cine-i naivul care mai crede ca traficul de droguri sau contrabanda cu carne vie, arme, tigari etc. ar fi posibile fara protectia asigurata de catre cei care stiu tot ?
  Stiati ca tari ca Franta si Gerrmania a caror populatie este de cateva ori bune mai numeroasa decat a Romaniei, numara doar 2-3 mii de agenti ai serviciilor interne, pe cand la noi doar SRI are 12,000 de agenti? Cati or mai fi la DGIPI oare?
  Rolul lor este sa vegheze ca nu cumva din randurile poporului astuia napastuit, sa se ridice cineva care-ar da de pamant cu toti coruptii actualului sistem si nimic altceva. Daca-n proces, se si imbogatesc, cu-atat mai bine.
  Vreti sa scapam de clanuri interlope, vreti o lege dreapta si dura, vreti o politie si un aparat de justitie incoruptibile, care sa respecte drepturile cetateanului?

  Le putem avea. O vom face?

  Manifest, Pentru Romania

  http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=758
 • +2 (4 voturi)    
  as fi vrut sa propun cateva intrebari (Marţi, 24 februarie 2009, 0:02)

  me [anonim]

  Raspunsurile dlui Ministru imi dau speranta, pentru prim data dupa dna Macovei. Pare un om inteligent si dispus sa miste lucruri. As fi vrut sa aud parerea dansului, poate voi reusi in viitor, despre:
  1. de ce nu se introduce si in sistemul juridic de la noi ideea de cautiune? ar veni astfel multi bani la buget, bani care ar putea sa ajute direct sistemul juridic in a se dezvolta.
  2 se spune ca pedepsele mai mari nu au rezultatul dorit, desi in alte parti au avut (gen SUA). exista posibilitatea, dat fiind ca suntem in UE si ne aliniem la legislatia de aici, de a schimba modul de aplicare a pedepselor? ma refer la a cumula (prin sumpla adunare) pedepsele primite prin proces si nu la a alege pe cea mai mare dintre ele. se vede clar ca aceasta solutie, cea mai mare pedeapsa din cele primite, nu functioneaza, iar un violator ajunge sa iasa din inchisoare dupa 2 ani, pentru buna purtare... la fel si in cazuri ce crime, infractiuni economie...
  3 .de ce nu incercam sa luam ce a fost mai bun la altii in lupta cu infractionalitatea de orice fel, gen solutiile din SUA, sau chiar Italia si sa le adapam la timpul de acum? ma refer la a face o lista cu acele infractiuni care sunt considerate periculoase astazi si care sa fie combatute intr-un mod specific, gen renumitul RICO din SUA.
  4. daca vedem ca ne greu sa crestem gradul de profesionalism din sistemul juridic, o solutie ar fi angajarea in pozitii de decizie cheie a unor consultanti externi, din FBI sau alte zone. bani oricum se pierd, asa macar ar fi infinit mai bine folositi. prezenta unor astfel de consultanti, cu putere de decizie, inclusiv prin evaluarile pe care le-ar face celor din subordine, ar schimba mult mai rapid mentalitatea oamenilor si le-ar da acestora motivatie si argumente ca se poate.

  daca vi se par si dvs. idei bune, poate reusiti sa le propuneti mai departe, dle Tapalaga. faceti oricum o munca foarte bune si sunteti un ziarist care merita citit.
  • +2 (2 voturi)    
   corect (Marţi, 24 februarie 2009, 1:04)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui me

   si de bun simt
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Marţi, 24 februarie 2009, 7:46)

  anonimus [anonim]

  nu criminalistii, ci CRIMINOLOGII se ocupa de studiul infractionalitatii
 • 0 (0 voturi)    
  Rasu - plansu (Marţi, 24 februarie 2009, 11:49)

  Ariel [utilizator]

  Se pare ca actualul cabinet sufera de boala serviciilor secrete. cine urmeaza? M muncii? Sau cuvioasa stareta a turismului? Va sa zica justitia va fi salvata de un serviciu secret? Unde am ajuns cu ridicolul! Asta mai lipseste ca judecatorii sa mai fie stresati si de frrica securitatii, va suferi acea parte care inca mai are sira spinarii, ca de obicei. Atata timp cat lucrurile evidente, pe care le vede oricine, nu se rezolva ce nevoie este de serviciu secret. Evident pentru actiuni legate de anumite interese. Pentru ca judecatorii sa fie controlati ca si procurorii.
 • 0 (0 voturi)    
  discutia de luni cu Ministrul Justitiei (Vineri, 27 februarie 2009, 13:38)

  Cornelia lalu [anonim]

  Pozitia dl.ministru Catalin Predoiu este intru totul justa.Este necesara pezenta la nivelul ministerului a unui corp de inspectie.Timpul a dovedit ,magistratii erau "mai in firea lor" stia ca cineva ii controleaza , ca pot raspunde candva.Acum este o 'veselie totala"nimeni din instantele Romaniei nu se mai gandeste "ca acolo sus cineva il vede".Am facut aceste comentarii putin mai vesele ,desi situatia in justitia romaneasca este tragica.Decizia de schimbare a organigramei ministerului trebuie luata,si acest corp de control creat si format din persoane care au lucrat concret pe dosare(judecatori,procurori,avocati) nu din cei adusi din alte profesii inclusiv consilieri juridici care nu stiu sa citeasca o citatie.
  Orice persoana valoroasa ca om si profesionist trebuie chemata inapoi,intrebata daca ar vrea sa puna umarul la indreptarea starii de fapt-indiferent daca a lucrat intr-un ministeriat sau altul.Este absolut necesar.Pacat ca functiile de secretar de stat se numesc tot politic.
  Si un serviciu de informatii este necesar.Nu este vorba de stat politienesc ci de o mai buna informare pentru toata lumea.Stiti cate judecatoare tinere au prieteni despre care nici nu stiu ca fac parte din lumea interlopa sau din retelele de crima organizate.Poate ar fi bine chiar pentru ele sa fie informate ca umbla in cercuri suspecte,putand fi apoi santajate sa dea diverse solutii.

  Mi se pare normal ca si magistratul sa aibe o asigurare profesionala de malpraxis ,daca a gresit si statul roman trebuie sa plateasca niste bani datorita hotararii pronuntate de el,sa aibe de unde sa-i ia.Acum se platesc milioane de euro pentru hotarari date in bataie de joc-si le platim cu totii.O asigurare de pana la 200.000 de euro ( o prima anuala de 1000 ron) ar fi binevenita pentru protectia cetateanului. Nu ar mai fi inghesuiala de necompetenti la intrarea in magistratura.
  avocat Cornelia Lalu-Baroul Bucuresti
 • 0 (0 voturi)    
  d propetati.. (Luni, 4 mai 2009, 15:21)

  GHE NITULICA,, [anonim]

  domnule ministru , al justitiei.. va scriu acest memoru, referitor la d de propetate,, in anul 1973 misa loat cu forta un loc de caca pe raza com, curtisoara jud oltde catre primarea com si vandut altui cetatean , ne judecam si nu ajungem la nici un rezultat de fiecare data mi-se respinge actiunea ca ne fondata,, chir pe data de 22 aprile neam judecat la judecatorea slatina , si misa respins actiunea ca ne fondata ; pe ce motiv nu stiu , nu ni se da nici o explicatie ne poarta pe drumuri domni judecatori,,sunt om in varsta si locuesc in timisoara, si nu am bani pentru avocat,, suntem tratati de domni judecatori nu ne da voe sa ne spunem adevaru,, si ai rugam sa judece cinstit.. ca e dreptul nostru de propetate pe care ni-sa loat prin abuz in ani 1973..


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by