Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, afirma ca nu se va implica in nici o confruntare politica, evitand sa spuna clar daca va demisiona de la minister dupa adoptarea Codurilor si va reveni in PNL, asa cum a declarat la sfarsitul saptamanii fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Predoiu lasa sa se inteleaga ca nu va demisiona. Care va fi insa viitorul secretarului de stat propus de PSD? Va avea sau nu ministerul justitiei un serviciu secret? Cum explica ministrul Predoiu ca a salvat DNA in august 2008 propunand revocarea lui Daniel Morar? Magistratii ar putea avea in curand o lege speciala de salarizare.

Sunt cateva teme din emisiunea Discutia de luni, moderata de Dan Tapalaga si difuzata incepand cu ora 19.00 pe HotNews.ro si pe frecventele RFI Romania.

Iata in avans replica ministrului justitiei, Catalin Predoiu, la declaratiile liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu, care a declarat sambata: “El ne-a spus - si urmeaza sa vedem daca acest lucru se va intampla - ca odata ce Codurile vor fi adoptate isi va da demisia din functia de ministru, manifestandu-si dorinta de a reveni in randurile PNL”:

  • Unul dintre obiectivele mele a fost de a feri ministerul de polemici si confruntari politice. Eu imi mentin acest obiectiv. Nu voi implica ministerul, atata vreme cat voi fi ministru de niciun fel de confruntari politice.
  • Mandatul pe care il am este unul tehnic. Am ramas la minister pentru obiective de cel mai inalt interes pentru statul roman: Codurile si raportul de tara.
  • Ultimele discutii politice au fost inainte de preluarea mandatului de ministru al justitiei. Dupa ce am preluat mandatul in cabinetul Boc, toate intalnirile mele s-au rezumat la agenda tehnica, juridica. Orice altceva este irelevant. Orice alta discutie sau polemica dauneaza situatiei pe care o avem in justitie. Orice risipire de energii si de atentie pe zone care sunt neserioase nu poate decat dauna agendei ministerului. Si eu n-am sa fac acest lucru.
  • Ramanerea mea in minister nu a fost intempestiva, a fost legata strict de o agenda tehnica. Obiectivul meu e un raport de tara cat se poate de bun in luna iulie. Sunt lucruri mult mai grave decat bataliile politice interne sau externe ale partidelor. Nu ma intereseaza si nu ma implic in acest moment in niciun fel de discutie politica.

Asculta integral, citeste si vezi imagini video din emisiunea "Discutia de luni" cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, incepand cu ora 19.00, pe HotNews.ro si pe frecventele RFI Romania.