Ministrul Transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu, a declarat, luni, inaintea sedintei Biroului Politic de Coordonare a Coalitiei, ca un "menage a trois" intre PSD, PDL si PNL, dat de situatia in care PSD si PDL au o colaborare la nivel central, iar PSD si PNL alta colaborare, la nivel local, nu este posibil.

"Daca vrei sa te casatoresti cu cineva, trebuie mai intai sa desfaci casatoria de dinainte. Nu poti sa faci, asa, un menage a trois", a aprecizat Berceanu, referindu-se la faptul ca PSD si PDL, ca parteneri in coalitie, au semnat un protocol de colaborare la nivel central, iar PSD are, la nivel local, diferite aliante cu PNL, relateaza Mediafax.

Berceanu a spus ca problema protocoalelor de colaborare la nivel local nu a fost reglementata in scris in protocolul de colaborare dintre PSD si PDL. Totodata, Berceanu a adus in discutie situatia existenta in Dolj, unde PSD are o alianta, la Consiliul Judetean, cu PNL.

Mai multi lideri ai PSD, printre care si vicepresedintele Victor Ponta, au ridicat, lunea trecuta, in sedinta BPN, problema blocajului dintre PSD si PDL la nivelul unor filiale, in ceea ce priveste ocuparea functiilor de la conducerea unor servicii deconcentrate, reprosandu-i premierului Emil Boc faptul ca gireaza numirea de catre PDL la sefia unor servicii deconcentrate a unor lideri locali cunoscuti pentru pozitiile anti-PSD.