Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat sambata ca a discutat cu ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care i-ar fi spus ca odata ce Codurile vor fi adoptate isi va da demisia din functia de ministru, manifestandu-si totodata dorinta de a reveni in randurile PNL, relateaza NewsIn.

"Cred ca in calitatea lui de jurist, isi imagineaza ca numele lui va ajunge sa fie indisolubil legat de cele patru Coduri - Codul civil si cel penal si Codul de procedura civila si cel de procedura penala - pentru ca ele vor fi adoptate in decursul mandatului sau de ministru. Acesta este motivul pentru care, dupa parerea mea, intr-un mod nedorit, a decis aceasta atitudine de a face parte si din actualul Guvern dupa ce a fost in Guvernul liberal", a spus Tariceanu referindu-se la Catalin Predoiu, la Scoala de iarna a studentilor liberali de la Paraul Rece-Predeal.

Tariceanu a martusirit ca a avut o discutie cu Predoiu, fara a preciza data la care a avut loc, pe tema ramanerii in postul de ministru in Guvernul Boc, in care acesta i-ar fi zis ca vrea sa se intoarca in PNL si sa renunte la functia de ministru, dupa adoptarea celor patru Coduri. "Totodata trebuie sa va spun ca am avut o discutie cu el pe acest subiect, in care mi-am manifestat opozitia mea si a tuturor colegilor mei fata de aceasta atitudine, insa el ne-a spus - si urmeaza sa vedem daca acest lucru se va intampla - ca odata ce Codurile vor fi adoptate isi va da demisia din functia de ministru, manifestandu-si dorinta de a reveni in randurile PNL. El mi-a spus: eu nu ma duc acolo ca ministru in calitate de reprezentant al PNL (...). El vrea sa faca o figura mai mult de tehnocrat in actualul Guvern, dar sigur ca acum e poate prea devreme sa tragem concluziile", a spus Tariceanu.

Liderul PNL sustine ca partidul va trebui sa cantareasca dezavantajele si avantajele pozitiei ocupate de Predoiu. "Ministerul Justitiei trebuie sa avizeze orice hotarare de Guvern, orice proiect de lege , orice ordonanta care e aprobata de Guvern - deci el acolo poate sa aiba si un rol activ de a cenzura derapajele actualei puteri. Mi-as dori foarte mult. Nu stiu daca el acolo are suficienta influenta politica sa faca acest lucru, dar n-ar fi rau pentru ca domnul Boc are o serie de porniri si de excese care depasesc clar comportamentul cu adevarat democratic", a punctat Tariceanu principalul avantaj al ramanerii lui Predoiu in Guvern.