Constantin Iancu, directorul Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, si-a anuntat demisia din functia pe care care a ocupat-o doar cateva zile, dupa ce Evenimentul Zilei a relatat ca acesta este invinuit de procurori pentru rapire, transmite NewsIn. Iancu a denuntat, intr-o scrisoare deschisa, "atacuri de presa concertate".

Reamintim ca o ancheta a procurorilor in cazul lui Iancu este in curs, functionarul fiind pus deja sub invinuire de catre DIICOT Craiova, potrivit Parchetului General. EvZ a scris ca Iancu este cercetat pentru ca "ar fi ordonat, in 2006, rapirea unui om de afaceri si a sotiei acestuia, pentru a-l determina sa-i cedeze actiunile unei companii". Potrivit publicatiei, demnitarul ar fi actionat alaturi de alti cinci complici, interlopi din Craiova.

Iancu a fost numit de catre PD-L ca director al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii pe data de 18 februarie. Propunerea a fost facuta de Consiliului de Administratie al ANIF si a fost aprobata, prin act administrativ, de ministrul Ilie Sarbu.