Parlamentarii au reluat joi, de la 9:30, dezbaterile pe marginea bugetului de stat, dupa ce miercuri au finalizat documentele pentru zece ministere, fara sa adopte niciun amendament al opozitiei. Dezbaterile au fost suspendate miercuri noaptea, in jurul orei 1:00, parlamentarii PNL contestand existenta cvorumului si a conditiilor impuse de regulament in cazul sedintelor comune.

La nici zece minute de la debutul sedintei, deputatul liberal Cristian Horia a atentionat, dupa ce cateva amendamente fusesera deja respinse, ca in sala nu exista mai mult de 80 de parlamentari. Cu toate acestea, la cateva minute de la interventia liberalului, presedintele de sedinta, senatorul Alexandru Peres, anunta respingerea unor amendamente ale liberalilor cu 202 voturi "contra" si 51 de voturi "pentru", relateaza NewsIn.

Liberalul Cristian Horia a revenit la tribuna si l-a intrebat pe presedintele de sedinta cati parlamentari sunt in sala, raspunsul lui Peres fiind 237. Liberalul a aratat ca el a numarat 107 de colegi parlamentari in sala. Viceliderul grupului deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a intervenit si el pe procedura invocand articolele 17 si 18 din Regulamentul sedintelor comune si aratand ca nu exista nici cvorum de sedinta, si nici nu sunt indeplinite toate conditiile desfasurarii dezbaterilor, lipsind un secretar si Ministrul finantelor, a carui prezenta este, potrivit liberalului, obligatorie.

Miercuri noaptea, sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pe marginea proiectului de buget pe anul 2009 a fost suspendata de catre presedintele de sedinta Ioan Oltean, dupa ce a constatat ca amendamentele din mapa care i-a parvenit nu erau aceleasi cu amendamentele primite de catre parlamentari de la comisii. "Sunt niste inadvertente intre amendamentele pe care le avem noi, cele pe care le are presedintele comisiei si cele pe care le au colegii liberali, si poate chiar unii colegi din sala. De aceea, eu cred ca noaptea va fi un sfetnic bun si ne vom revedea maine dimineata. Declar suspendarea sedintei”, a explicat el.