Fostul ministru de Interne, Liviu Dragnea, a explicat, luni dimineata, inaintea sedintei Biroului Permanent al partidului, motivele demisiei sale din aceasta functie. Dragnea a afirmat ca atat PD-L, cat si PSD, au facut in campania electorala promisiuni de care ulterior au uitat.

Liviu Dragnea a adaugat ca de cand se afla in administratia locala nu a facut niciodata promisiuni pe care sa nu le indeplineasca si ca nu se putea prezenta in fata colegilor sai din administratia locala pentru a le spune ca nu sunt fonduri pentru indeplinirea promisiunilor electorale.

Liviu Dragnea a demisionat in urma cu o saptamana din functia de ministru de Interne. El a explicat inca de atunci ca motivul demisiei il reprezinta fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

  • Motivul demisiei lui Dragnea: Fondurile primite de MAI sau de certurile pe numirea secretarilor de stat?

Dragnea a precizat ca fara resurse tintele asumate de el la preluarea mandatului - de descentralizare a administratiei publice si de crestere a sigurantei cetatenilor nu pot fi atinse: "Atat timp cat structurile ministerului nu sunt sustinute financiar, nu pot atinge tintele asumate".

In plus, Liviu Dragnea nu a exclus varianta de a candida pentru postul de secretar general al PSD.

Proiectul de buget pentru 2009 prevede pentru Ministerul Administratiei si Internelor un fond de cheltuieli de 9,9 miliarde lei (echivalent a 2,4 miliarde euro, 1,7% din PIB) din bugetul de stat, fonduri europene si venituri proprii.

Dupa ce a demisonat de la conducerea Ministerului de Interne, Liviu Dragnea a anuntat ca ramane presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si presedinte al Uniunii Consiliilor Judetene.

Surse din PSD au declarat, insa, pentru HotNews.ro, ca Dragnea ar fi luat decizia sa demisioneze din cauza tensiunilor din PSD, pe tema numirii secretarilor de stat din Ministerul de Interne. Organizatia PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, ar fi incearcat sa-l impuna pe Mincu Silvestru in functia de secretar de stat.

Potrivit surselor HotNews.ro, Vanghelie, sustinut de Mircea Geoana, i-ar fi sugerat lui Dragnea ca, daca nu-l numeste pe Silvestru la MAI, este liber sa se intoarca la sefia Consiliului Judetean Teleorman.

Liviu Dragnea a depus juramanul ca ministru de Interne pe data de 20 ianuarie, fiind instalat in functie a doua zi, si avea termen 15 zile pentru a renunta la functia de presedinte de Consiliu Judetean - termen care expira marti, 3 februarie. El si-a anuntat demisia de la conducerea Ministerului de Interne pe data de 2 februarie, alegand sa se intoarca la sefia Consiliului Judetean Teleorman.