Fostul ministru al Muncii Mariana Campeanu a declarat ca Guvernul prevede un excedent de 522 de milioane de lei la bugetul de asigurari sociale pentru anul 2009, context in care scuza ca nu sunt bani pentru a respecta legea in sensul majorarii punctului de pensie nu se mai justifica.

"Bugetul de asigurari sociale are o viziune strict contabila si invechita si fara o abordare moderna. Toata cresterea veniturilor este facuta prin cresterea CAS-ului, in conditiile in care se cunoaste faptul ca in toti anii cand CAS-ul a fost foarte mare, deficitele la bugetul de asigurari sociale au fost de asemenea foarte mari. Se prevede un excedent la bugetul de asigurari sociale incepand cu anul 2009 pana in 2012, ajungandu-se la un excedent de 1,6 miliarde lei, in conditiile in care toata societatea romaneasca si toti specialistii vorbesc foarte mult despre deficitele pe care le va inregistra bugetul de asigurari sociale tinand cont de fenomenul de imbatranire a populatiei si de scadere a numarului contribuabililor", a explicat, duminica fostul ministru liberal al Muncii, citat de NewsIn.

Mariana Campeanu a spus ca aceasta crestere a excedentului prevazuta de guvernanti in bugetul de asigurari sociale nu are niciun temei. Pe de alta parte, Campeanu a aratat ca daca bugetul asigurarilor sociale va fi excedentar cu 522 de milioane de lei la sfarsitul anului 2009, asa cum este prevazut in proiectul Guvernului, atunci scuza ca nu sunt bani in acest moment pentru a respecta legea de stabilire a valorii punctului de pensie la 45% din salariul mediu pe economie nu se mai justrifica, "ci este pur si simplu numai de fatada spus ca acest pensii vor creste cu 5%".