Fostul ministru al Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea, a declarat ca demisia sa din functie a fost motivata, in principal, de faptul ca nu a putut accepta compromisurile politice, in conditiile in care la numirea sa a cerut sustinere politica pentru a atinge obiective majore.

"Am dorit siguranta cetatenilor pe strada si a copiilor in scoli,descentralizarea administrativa pentru a se putea oferi servicii de calitate si asigurarea unor fonduri suficiente pentru bugetele locale. Cand s-a construit bugetul national am constatat, insa, ca s-a luat decizia incalificabila de a se bloca veniturile administratiei publice locale, dezamagirea fiind mare, pentru ca nu m-au sustinut nici macar ministrii din PSD", a declarat, sambata, Liviu Dragnea, presedintele PSD Teleorman, citat de Mediafax.

Dragnea a mai declarat ca din cele 10 miliarde de euro pentru investitii in infrastructura, au ramas drumurilor judetene si comunale circa 1,2%. "In aceste conditii, nu exista nicio ratiune de a ramane in continuare la MAI. Riscam sa pierd cel mai important lucru pentru un om politic, si anume increderea oamenilor, care nu mai accepta minciuni, ipocrizie si compromisurile", a precizat acesta.