Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat marti seara, inaintea BPN al PSD, ca a avut o discutie, la palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc si ca atat partidele, cat si Guvernul si Presedintia, doresc desemnarea cat mai rapida a unui nou ministru de Interne. Liderul social-democrat si-a exprimat speranta ca sedinta va fi una scurta, iar la finalul acesteia PSD va avea o propunere oficiala pentru sefia MAI.

Cele mai importante declaratii ale lui Mircea Geoana:

  • O sa avem acum un Birou Permanent National al partidului nostru in care vom aborda problema propunerii noastre pentru Ministerul de Interne.
  • Am avut o intalnire cu presedintele si cu premierul in care am discutat despre acest subiect si, din partea ambelor formatiuni, si din partea Guvernului, exista aceeasi dorinta ca si a noastra de a proceda foarte rapid la nominalizarea unui ministru de Interne.
  • Sa speram ca, de aceasta data, mandatul noului ministru de Interne va avea o viata lunga si mai trainica decat in cazurile precedente.
  • Deciziile inca nu au fost luate (n.r. in privinta nominalizarii lui Dan Nica). Pentru asta ne intalnim in aceasta seara.
  • Sper sa fie o sedinta scurta, vom discuta si cu judetele noastre, in formatul Comitetului Executiv National.