Liviu Dragnea a avut in vedere demisia inca de lunea trecuta, cand i-a trimis premierului propunerile privind seful DGIPI si pentru secretarul de stat in MAI, iar refuzul lui Emil Boc de a-i numi pe cei doi l-a determinat sa renunte la mandat.

Demisia lui Dragnea de la MAI ar avea la baza refuzul lui Boc de a-i nominaliza pe Ionel Georgescu si Mincu Silvestru la sefia DGIPI si respectiv in functia de secretar de stat, diferende pe acest subiect aparand inca de la inceputul saptamanii trecute, au relatat, pentru Mediafax, surse politice.

Sursele citate au precizat ca Boc ar fi refuzat sa semneze aceste nominalizari, nici presedintele Traian Basescu nefiind de acord cu cei doi.

Aceleasi surse sustin ca Dragnea ar fi fost avertizat privind redeschiderea unor dosare, la DNA, in care a primit, deja, neinceperea urmaririi penale.

Ca urmare a acestei situatii, ar fi aparut diferende in cadrul coalitiei, care au trenat aproximativ o saptamana. In urma acestor diferende, Dragnea ar fi amenintat cu demisia din functia de ministru, el luand o decizie efectiva in acest sens - respectiv aceea de a demisiona - spre sfarsitul saptamanii, joi sau vineri, au aratat sursele citate. Astfel, Dragnea ar fi dorit sa isi dea demisia in timpul reuniunii grupurilor PSD de la Sinaia, care s-a desfasurat vineri si sambata, dar a fost rugat de Geoana sa nu recurga la acest gest.

Dragnea s-ar fi confesat, in timpul reuniunii de la Sinaia, unor prieteni apropiati, in ceea ce priveste intentia sa, dar a lasat pana in ultimul moment anuntul public, ceea ce a creat bulversare in partid, au spus sursele citate. Desi stia de intentia lui Dragnea, Geoana ar fi aflat ca acesta va recurge efectiv la demisie cu cateva minute inainte de declaratia de presa a ministrului demisionar, cand a apucat sa sune cativa colegi de partid pentru a-i pregati pentru acest lucru, au mai aratat sursele citate.