Relatia dintre Traian Basescu si liderii Videanu-Blaga-Berceanu s-a racit, au declarat pentru HotNews.ro surse PD-L, iar cei trei lideri nu mai raspund la telefoanele de la Cotroceni, fiind preocupati sa-si numeasca oamenii in teritoriu. Reamintim ca presedintele Traian Basescu a incercat sa-i traga pe linie moarta pe cei trei lideri ai PD-L la formarea Guvernului. "Nominalizam o persoana, de exemplu, la Directia Sanitar Veterinara, si peste noapte ne mai vin inca cinci cv-uri de la centru cu propusi. Si uite asa stam intr-un haos de aprope o luna", au declarat pentru HotNews.ro surse PDL.

Adrian Videanu si protejatul sau Gheorghe Pogea, Vasile Blaga si Radu Berceanu, care controleaza partea cu greutate din Guvern – Finantele, Economia, Dezvoltarea Regionala si Transporturile s-au solidarizat impotriva lui Traian Basescu si incearca sa-si consolideze puterea in interiroul PD-L. Sursele Hotnews.ro sustin ca cei patru ministri refuza sa mai comunice cu seful de la Cotroceni si incearca sa-si nominalizeze cati mai multi oameni in administratiile locale din tara.

Liderii organizatilor din tara se plang ca nu pot numi oamenii in deconcentrate pentru ca de la centru vin zeci de propuneri pe un singur post. "Nu mai intelegem nimic. Nominalizam o persoana, de exemplu, la Directia Sanitar Veterinara, si peste noapte ne mai vin inca cinci cv-uri de la centru cu propusi. Si uite asa stam intr-un haos de aprope o luna, toate institutile au activitatea blocata, iar daca sunam la centru nu ne raspunde nimeni ca ministrii sunt toti ocupati si noi ne certam ca orbii pe aici. Nu mai inteleg nimic", ne-a declarat un lider PD-L.

Rascoala juniorilor din Parlament

Aceleasi surse sustin ca liderii din garda veche incearca sa inabuse protestul aripii tinere atat din Parlament cat si din administratia locala si sa il stranga cu usa pe Emil Boc La nivel parlamentar, mai multi deputati PD-L au confirmat pentru Hotnews.ro ca s-a creat deja o opozitie anti Videanu-Blaga-Berceanu si se incearca o coalizare in jurul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Se pare ca parlamentarii tineri, aflati la primul mandat, intentioneaza sa limiteze controlul intern exercitat de cei trei lideri si au creat un nou regulament de functionare a grupului parlamentar PD-L astfel incat blocheze cumulul de functii. Vasile Blaga a reusit sa-si nominalizeze omul la sefia deputatilor PD-L in persoana lui Mircea Toader.

Conform surselor parlamentare, noul regulament a fost finalizat, dar el trebuie apropbat de catre conducerea partidului.

Pe de alta parte, si la Senat, in interiorul grupului PD-L se contureaza o noua aripa tanara sustinuta de liderul de grup Constantin Traian Igas, apropiat al primarului Gheorghe Falca, finul lui Traian Basescu. Se pare ca primarul Aradului nu este strain de o coalizare impotriva greilor din Guvern si sustine pe toate palierele intarirea unei opozitii la Senat.

Avertismentul lui Basescu

Traian Basescu este informat de haosul care domneste in interiroul PD-L si de faptul ca cei patru ministi incearca sa preia controlul partidului. Parlamentarii PD-L au declarat pentru Hotnews.ro ca afirmatiile sefului statului privind renuntarea la candidatura pentru prezidentiale sunt de fapt o avertizare subtila la adresa conducerii PD-L.

"Nu cred ca a vorbit serios Traian Basescu. Asta ca nu mai candideaza nu o crede nimeni este doar un joc al presedintelui ca sa faca presiuni in interiorul partidului"

Un alt parlamentar PD-L considera ca seful statului face astfel de declaratii "ca sa-l ceara poporul". "Ei, voi chiar credeti ca presedintele se gandeste serios sa nu mai candideze? Este o strategie de imagine ca sa-l ceara poporul la carma tarii"

In timpul negocierilor pentru nominalizarea ministrilor, Traian Basescu le-ar fi spus clar si raspicat liderilor PD-L ca nu-i mai doreste pe Videanu, Blaga si Berceanu in Guvern. Dupa renuntarea lui Teodor Stolojan, seful statului a fost nevoit sa accepte nominalizarea celor trei , mai ales ca acestia au avut sustinerea presedintilor de organizatii din teritoriu.

Cei trei lideri PD-L, Vadile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu, n-au putut fi contactati pana la ora difuzarii materialului.