Presedintele PNL, fostul premier Calin Popescu Tariceanu, a declarat marti, la Cluj-Napoca, ca Guvernul Boc a facut plati neverificate unor firme, in ultima luna a anului 2008, si ca a scapat cheltuielile de sub control.

„Pe ultima parte a anului trecut, din cauza ca nu au controlat cheltuielile, au scapat haturile si s-au cheltuit asa, vazand cu ochii, un miliard si jumatate de euro, pe care nu stiu nici ei sa explice pe ce s-au dus. (...) Trebuie vazut daca in spatele acestor facturi de care vorbeau, care au venit catre plata, se gasesc bunuri si servicii care au fost achizitionate, lucrari de investitii care au fost executate sau numai, firmele respective, profitand de naivitatea actualilor guvernanti, au trimis aceste facturi catre incasare, fara ca ei sa fi prestat aceste obligatii contractuale si numai sa doreasca sa isi incaseze banii”, a declarat Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa, transmite NewsIn.

Fostul premier a mai acuzat Guvernul Boc ca s-a ocupat cu numiri de ministri si secretari de stat, in loc sa inchida robinetul bugetului central.

„Primul lucru pe care trebuie sa il vedem este daca acesti bani au fost cheltuiti cu adevarat de guvernul meu, sau nu cumva, odata ajunsa la Palatul Victoria, echipa domnului Boc, se ocupa de alte lucruri mult mai profunde legate de interesul national cum ar fi numire domnului Oprea la MAI sau a generalului Ardelean, prin discutii pe la ora doua noaptea si cu blocarea Monitorului Oficial. Deci, daca domniile lor, odata instalate la Palatul Victoria, au crezut ca acestea sunt prioritatile Romaniei, va anunt ca s-ar fi putut foarte bine sa fi uitat robinetul de la buget, de la capitolul de cheltuieli deschis si, ca atare, sa ne trezim cu cheltuieli efectuate in ultimele zile ale anului, care nu erau corelate cu veniturile”, a mai spus fostul premier.

Calin Popescu Tariceanu sustine ca, in ultima luna a anului, ordonatorii de credit care folosesc bani publici se grabesc sa incaseze bani guvernamentali, insa el a tinut sa verifice daca solicitarile sunt justificate.

Acesta a incheiat spunand ca spera ca Guvernul Boc sa faca macar jumatate din cat a reusit sa faca Guvernul Tariceanu in cei patru ani de mandat.