Social-democratul Liviu Dragnea a depus, marti, juramantul ca ministru de Interne la Palatul Cotroceni. Presedintele Traian Basescu semnase, marti dimineata, decretul privind numirea lui Liviu Dragnea in functia de ministru de Interne.

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu la ceremonia de depunere a juramantului de catre Liviu Dragnea:

  • "Am convingerea ca fiind un om care provine din administratia locala, veti intelege mult mai bine nevoia descentralizarii rapide in administratia locala."
  • "Aveti o misiune dificila in ceea ce priveste combaterea criminalitatii."
  • "Va asigur de sprijinul meu in procesul de descentralizare."
  • "Protocolul PSD-PD-L nu imi este opozabil. Nu am fost implicat in negocierea acestui protocol. Nu fac nici favoruri nici obligatii, in ceea ce ma priveste eu voi actiona constitutional si fac un apel catre PSD si PDL ca problemele partidelor sa nu mai fie transferate in Guvern."
  • "As vrea sa va atentionez in legatura cu evaluarile facute de Comisia Europeana cu privire la deficitul bugetar. Aprecierea CE, de 7,5%, este corecta, daca se aplica majorarile salariale din 2008. Rog Guvernul sa faca ceea ce este in interes national - reducerea masiva a cheltuielilor. Efectele vor fi catastrofale daca nu se va face acest lucru."

PSD l-a propus luni pe vicepresedintele Liviu Dragnea pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, dupa un vot unanim al conducerii partidului. Postul devenise vacant dupa retragerea sprijinului politic si demisia lui Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea, propus de PSD pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, a declarat luni ca prioritatile mandatului sau vor fi siguranta copiilor in scoli, a cetatenilor in strada si descentralizarea reala a administratiei.