PSD l-a propus luni pe vicepresedintele Liviu Dragnea pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, dupa un vot unanim al conducerii partidului. Postul devenise vacant dupa retragerea sprijinului politic si demisia lui Gabriel Oprea.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, inaintea sedintei de luni a coalitiei, ca il va propune pe Liviu Dragnea pentru aceasta functie.

"E o decizie importanta, pentru ca este un minister important", a afirmat Dragnea, luni dimineata, adaugand ca pentru acest post va exista un singur candidat.

Dragnea: prioritatile mele vor fi siguranta copiiilor in scoli, a cetatenilor in strada si descentralizarea reala a administratiei

Liviu Dragnea, propus de PSD pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, a declarat luni ca prioritatile mandatului sau vor fi siguranta copiiilor in scoli, a cetatenilor in strada si descentralizarea reala a administratiei .

"Am luat aceasta decizie grea pentru ca a considerat ca, poate, o bruma de experienta pe care am acumulat-o poate ajuta aceasta tara si acest domeniu al adminsitratiei publice", a spus Dragnea.

El a precizat ca nu are nicio garantie ca Traian Basescu va accepta nominalizarea sa, dar si-a exprimat speranta ca seful statului va fi de acord cu aceasta propunere.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a precizat ca a discutat telefonic atat cu premierul Emil Boc, cat si cu Traian Basescu, aceasta propunere. "Am convingerea ca noul ministru isi va intra in atributiuni in termen foarte scurt", a comentat el.

In ceea ce priveste numirea secretarilor de stat, Mircea Geoana a precizat ca ii va lasa lui Liviu Dragnea ragazul necesar pentru preluarea functiei, dar si-a exprimat speranta ca in cateva zile se rezolva si aceasta problema.

El a subliniat insa ca "sefia DGIPI nu va fi politizata".