Propunerea PSD pentru sefia Ministerului de Interne ar putea fi Dan Nica, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din PSD. Varianta Liviu Dragnea pare sa fi cazut, din cauza ca nu este agreata de presedintele Traian Basescu, dar si pentru ca numirea acestuia ar fi fost perceputa ca intarind puterea baronilor locali, potrivit acelorasi surse.

Dan Nica a asigurat interimatul la conducerea Ministerului de Interne, dupa demisia lui Gabriel Oprea, in urma scandalului provocat de numirea lui Virgil Ardelean la sefia DGIPI.

Comitetul Executiv National al PSD urmeaza sa valideze, maine, propunerea, dupa care social-democratii vor anunta numele noului ministru de Interne.

Liviu Dragnea ar putea deveni noul secretar general al PSD, post ramas vacant dupa ce Titus Corlatean a renuntat, joi, la aceasta functie.

  • Geoana a anuntat inca de joi ca a luat decizia

Liderul social-democrat Mircea Geoana declarase, inca de joi, ca, din punctul sau de vedere, decizia privind inlocuitorul lui Gabriel Oprea la conducerea Ministerului de Interne a fost luata, insa anuntul oficial va mai fi amanat.

Cele mai vehiculate nume pentru preluarea portofoliului au fost inca de la inceput Liviu Dragnea, vicepresedinte PSD, si Dan Nica, cel care asigura conducerea interimara a Minsterului de Interne.

PSD ar urma sa anunte luni, "la pachet" cu numele noului ministru de Interne, si secretarii de stat din MAI. Propunerile PSD vor fi apoi inaintate premierului Emil Boc, sefului statului si Parlamentului.