"Cu fiecare zi in care se intarzie elaborarea bugetului si a unui plan anticriza, criza se adanceste in Romania. Tot mai multi romani isi pierd locul de munca, tot mai multe intreprinderi dau faliment. In acest timp, Guvernul amana prezentarea bugetului. Executivul este intr-o maxima intarziere. Ar trebui sa lase la o parte toate jocurile politice gen numiri - am vazut ca au probleme importante, gen numirea prefectilor. Ar trebui sa lase totul la o parte si sa vina cu bugetul", a afirmat duminica fostul premier, Calin Popescu Tariceanu.

Cele mai importante declaratii ale lui Calin Popescu Tariceanu:

  • "Romanii care au votat PSD si PD-L au votat separat, nu pentru refacerea FSN-ului. Unii dintre ei au crezut ca promisiunile facute de cele doua partide se vor realiza, si iata la ce asistam. Coalitia PSD-PD-L s-a format prin incalcarea promisiunilor facute romanilor."
  • "Guvernul Boc nu are nici pana in acest moment un plan de masuri anti-criza, ia doar masuri pompieristice. Avem de-a face cu un esec politic si economic al guvernarii."
  • "Ordonanta ce impiedica cumulul salariului cu pensiile, ordonanta ce plafoneaza indemnizatiile pentru mame, limitarea salariilor directorilor de agentii, limitarea achizitiilor de autoturisme de lux - acestea din urma fiind deja limitate de fostul Guvern ca o masura anticriza - toate reprezinta masuri populiste."
  • "Categorii sociale importante - medicii, profesorii, asistentii maternali, asistentii persoanelor cu dizabilitati, oameni din lumea artistica - sunt afectate de ordonanta. Nu intotdeauna pensia e suficienta pentru un trai confortabil."
  • "Criza economica incepe sa se simta din plin si in Romania, iar Guvernul Boc nu ia masuri pentru limitarea ei. Si atentie - la nivel mondial, criza financiara nu a ajuns la punctul maxim."
  • "Masurile economice pe care Guvernul Boc le-a luat in prima luna de activitate demonstreaza clar incapacitatea si incompetenta noului Executiv."
  • "In ultima luna, am asistat la o copie la indigo a esecurilor Guvernului FSN din anii '90. Si acum, ca si atunci, nu exista un plan de guvernare coerent si cei care conduc sunt mai preocupati de jocurile de putere."
  • "Firmele romanesti si straine nu stiu care va fi regimul de impozitare in anul viitor, in agricultura se sta pe loc din cauza ca nu se stie ce subventii se vor da, cei care vor sa investeasca stau pe loc."
  • "Cu fiecare zi in care se intarzie in elaborarea bugetului si a unui plan anticriza, criza se adanceste in Romania."
  • "Guvernul intentioneaza din nou sa deschida robinetul pentru masini second-hand. Mii de oameni si-ar putea pierde locurile de munca din cauza faptului ca Guvernul va da din nou drumul rablelor care vin din strainatate, in detrimentul masinilor din industria autohtona si al locurilor de munca ale romanilor. Asta este viziunea actualului Guvern."
  • "Domnul Boc a fost intrebat saptamana aceasta daca va participa la reuniunea de la Moscova, pe tema crizei gazelor, si a dat un raspuns de director de CAP: Voi discuta cu factorii abilitati."
  • "Actualul Guvern a anulat masurile anticriza luate de fostul Cabinet, fara sa puna nimic in loc. Nu putem avea pretentia paternitatii tuturor ideilor bune. Le puteau folosi pe cele bune, pe altele le puteau imbunatati. Ei nu au facut altceva decat sa isi arate orgoliul, sa anuleze vechile masuri si sa nu puna nimic in loc."
  • "Vreau sa ii transmit domnului Boc ca ii cerem sa vina, in termen de o saptamana, cu un plan de masuri anti-criza articulate, iar in caz contrar, vom cere sesiune parlamentara extraordinara pentru a ii solicita domnului Boc sa vina in fata Parlamentului sa prezinte toate elementele pe care Guvernul, presupunem pana in acest moment le-a evaluat, si ce urmeaza sa faca in aceasta privinta."
  • "Acum doua luni, Basescu, Geoana si Boc sustineau sus si tare ca exista bani pentru majorarea cu 50% a salariilor profesorilor. Ce s-a intamplat cu aceasta promisiune electorala? A fost doar o minciuna?"
  • "Au facut o gama de promisiuni in campanie, pentru a-i duce de nas pe romani, promitand o serie de cresteri salariale care nu aveau de unde sa fie acordate. Din punct de vedere electoral, pe noi ne-a costat faptul ca am spus: Nu avem de unde. Este lipsa de responsabilitate din partea lor, pe care au castigat voturi."
  • "Am auzit afirmatii de genul "Greaua mostenire" sau ca Guvernul pe care l-am condus a lasat Romania cu vistieria goala. Vistieria unei tari nu se gaseste la trezoreria Ministerului de Finante, ci la Banca Nationala."
  • "La finele anului 2004, rezerva valutara a Romaniei era de 11,9 miliarde de euro. In prezent este de 28,2 miliarde de euro, adica o crestere de 250%."
  • "Profit de ocazie pentru a il ruga pe domnul Vosganian sa dea o serie de informatii despre aceste zvonuri pe care le-am auzit in ultimele zile, inclusiv din gura sefului statului."
  • "Emil Boc a afirmat ca Guvernul precedent a facut cheltuieli nejustificate, ceea ce dus la cresterea deficitului bugetar. Vreau sa ii cer domnului Boc sa ne spuna care sunt acele cheltuieli nejustificate."
  • "Guvernul Tariceanu s-a concentrat pe doua prioritati - cresterea puterii de cumparare si investitii."
  • "Tot mai multi romani isi pierd locul de munca, tot mai multe intreprinderi dau faliment. In acest timp, Guvernul amana prezentarea bugetului. Executivul este intr-o maxima intarziere. Ar trebui sa lase la o parte toate jocurile politice gen numiri - am vazut ca au probleme importante, gen numirea prefectilor. Ar trebui sa lase totul la o parte si sa vina cu bugetul."