Vicepresedintele PSD Ilfov, Gigi Netoiu, considera ca retragerea sprijinului politic si exculderea din partid a lui Gabriel Oprea i se datoreaza lui Marian Vanghelie care a "agitat apele in PSD". Netoiu a declarat pentru HotNews.ro ca, atat numirea secretarilor de stat cat si cea a lui Virgil Ardelean, sunt decizii responsabile si corecte. Pe de alta parte, Marian Vanghelie ataca demersul lui Netoiu si sustine ca acesta nu reprezinta PSD si "este doar asa, o virgula in treacat".

Rep: De ce nu sunteti de acord cu hotararea conducerii PSD in ceea ce il priveste pe domnul Oprea?

Gigi Netoiu: Domnul Oprea a luat o decizie corecta in cea ce priveste numirea atat a secretarilor de stat cat si numirea domnului Ardelean. Pana la urma de ce este acuzat domnul Oprea? A numit secretari de stat din PSD din judetele care au avut rezultate bune la alegeri.

Rep: Dar domnul ministru s-a consultat cu partidul in ceea ce priveste aceste numiri?

GN: Din cate stiu eu a spus celor de la centru despre nominalizari. Nu vad unde este problema si ce este nestatutar. Pana la urma persoanele numite sunt social democrati din organizatiile cu rezultate bune la alegeri. Este vorba de oameni din filialele PSD de la Arges, Vrancea, Bistrita, Dolj.

Rep: Dar propunerea domnului Ardelean a fost comunicata partidului?

GN: In ceea ce priveste numirea domnului Ardelean la sefia "Doi si'n sfert", este una bazata strict pe profesionalism. Nu vreau sa comentez decizia domnului Oprea, dar cred ca a fost una corecta pentru ca MAI implica o mare responsabilitate si are nevoie de oameni profesionisti nu numai de cei alesi pe criterii politice. Cred ca este o decizie foarte corecta, cu sau fara avizul partidului.

"Activitatea ministrului Oprea a fost monitorizata"

Rep: Dumneavoastra ce parere aveti despre domnul Ardelean? Este omul potrivit pentru aceasta functie?

GN: Eu il cunosc, sunt prieten cu domnul Ardelean...este un profesionist. In ceea ce priveste opinia mea fata de domnul Ardelean nu vreau sa comentez mai mult. Este decizia domnului Oprea. Dar vreau sa va spun ca hotararea conducerii PSD este una drastica si nu este corect fata de domnul Oprea.

Totul a pornit de la Marian Vanghelie. Activitatea ministrului Oprea a fost monitorizata si a fost asteptat sa faca un pas gresit. Nu spun ca este o greseala ci a fost prezentata ca o greseala aceasta decizie pentru a fi dat jos. Stiti ca domnul Vanghelie a vrut sa-si numeasca omul la interne, pe domnul Catalin Voicu, si acum a agitat apele.

Rep: A fost organizat acest protest in fata sediului PSD?

GN: Ieri dupa amiaza a fost sedinta Comitetului Executiv la PSD Ilfov si cu toti am luat decizia de a protesta fata de conducerea partidului. In ceea ce priveste mitingul din Kiseleff nu a fost nimic organizat.

Am primit foarte multe telefoane la organizatie din partea membrilor care sunt revoltati de aceasta decizie. De acolo li s-a spus de decizia Comitetului Executiv si de faptul ca nu suntem de acord. Oamenii care au muncit in campanie pentru partid au tinut sa-si arate sustinerea.

Rep: Dar mitingul a fost organizat, li s-a pus la dispozitie microbuze sa vina in Kiseleff, s-o ocupat cineva sa stranga oamenii?

GN: Nu, v-am spus membrii au sunat la Ilfov si de acolo li s-a spus de decizia conducerii de a veni in Bucuresti sa depuna memoriu. Membrii care s-au adunat azi au venit cu ce au putut ca sa protesteze, sunt oamenii care au muncit in campanie si nu sunt de acord cu ce se intampla.

Rep: Dar jurnalistii au relatat ca la Arcul de Triumf au fost microbuze care au adunat protestanti. Stiti ceva de acest lucru?

GN: Nu cred, nu stiu nimic de asta, si eu nu am organizat nimic in acest sens.