Vicepresedintele PSD si coordonatorul ministrilor social-democrati, Liviu Dragnea a atacat public Ordonanta 223 pe 2008 care solicita primariilor si consililor judetene sa restituie banii necheltuiti in 2008. Dragnea a declarat pentru Hotnews.ro ca, in calitate de coordonator politic, nu a fost informat de catre ministrii PSD despre continutul ordonantei si ca acestia au semnat-o cu superficialitate. Vicepresedintele PSD ameninta ca problema va fi transata in interiorul partidului si se vor lua masuri.

Liviu Dragnea sustine ca nu a fost consultat de niciun ministru social-democrat cand s-a elaborat ordonanata. Vicepresedintele PSD a declarat ca ordonanta a fost propusa de catre Ministerul Finantelor si semnata de social-democrati cu superfcialitate.

"Actul normativ a fost facut public pe 30 decembrie iar, eu, din cate imi amintesc, am aflat de continutul acestuia pe 3-4 ianuarie cand m-a sunat un coleg primar si s-a plans de ce contine. Am discutat apoi cu ministrii PSD care au contrasemnat ordonanta, cu domnul Sarbu si cu domnul Oprea care mi-au spus ca a fost o greseala si ca nu au fost atenti cand au semnat. Colegii din Guvern mi-au spus ca propunerea a venit din partea Ministerului de Finante si a fost aprobata din nestiinta. Domnul ministru Sarbu mi-a spus ca a tratat superficial actul normativ, ca a fost o scapare care n-o sa se mai repete".

Dragnea ameninta cu convocarea unui Birou Permanent al PSD in care sa se transeze problema si sa se rectifice ordonanta. "Ordonanta 223 incalca legea fianatelor locale unde este specificat clar ca fondurile neutilizate de catre primarii si consiliile judetene raman in administratia locala si se pot redistribui catre alte investitii.

De asemenea, conform articolului 8 din legea administraiei locale la fiecare act normativ care vizeaza autoritatile locale, Guvernul trebuie sa consulte primariile si consiliile judetene. Este o greseala, o masura care a fost luata superficial. L-am sunat pe domnul presedinte al partidului si i-am comunicat situatia. In prima sedinta se va discuta despre aceasta problema si speram ca se va clarifica si se va rectifica ordonanata", a declarat Dragnea.

Ordonanta de Urgenta numarul 223, din 30 decembrie 2008, prevede ca primariile si consiliile judetene care nu au cheltuit banii primiti de la bugetul de stat in 2008 sa-i restituie Guvernului. Conform actului normativ nicio autoritate locala nu mai poate avea acces la acesti bani, iar restituirea sumelor sa va face incepand cu data de 8 ianuarie.

Vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea a contestat prevederea conform careia autoritatile locale trebuie sa restituie banii necheltuiti in 2008 la bugetul de stat.