Liberalul iesean Valerian Salavastru, care este si finul lui Relu Fenechiu, a cerut, duminica, demiterea conducerii nationale a partidului si a propus convocarea unui Congres extraordinar pentru alegerea altor lideri, relateaza NewsIn.

Liberalul acuza ca negocierile pentru formarea unei guvernari au fost duse doar de un cerc restrans de oameni, iar discutiile purtate cu PSD si PD-L au fost "neprofesioniste", in conditiile in care liderii PNL au dat dovada de "aroganta". Liberalul iesean nominalizeaza trei persoane care fac parte din acest "cerc restrans", respectiv Calin Popescu Tariceanu, Bogdan Olteanu si Cristian David.

"Ei au decis soarta unui intreg partid in mod nestatutar si ilogic tinand cont de rezultatul obtinut la alegeri", explica Salavastru intr-un comunicat.

Acesta sustine ca a vorbit cu Relu Fenechiu despre demersul sau de a cere demiterea conducerii nationale, insa seful liberalilor ieseni este "de alta parere."

Fost sef de campanie al PNL Iasi la alegerile din 2008, Salavastru considera ca salvarea PNL poate veni prin "initierea unui dialog cu PD-L", dar dupa alegerea unui "conduceri competente".

"Dreapta unica poate fi prin alianta sau fuziune cu PD-L. Simbioza dintre cele doua structuri de partid poate da nastere unui mare partid de dreapta, care sa guverneze Romania ani buni de acum inainte", sustine Salavastru.

Valerian Salavastru, care este seful Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi, este unul din apropiatii lui Relu Fenechiu, presa locala relatand ca ascensiunea acestuia in cadrul filialei iesene a partidului i se datoreaza "nasului".

In perioada 2005-2007, Salavastru a fost secretar coordonator al filialei judetene a PNL Iasi, iar la alegerile din ultimii ani a fost si sef de campanie a organizatiei iesene.