Premierul Emil Boc a declarat, la Cluj Napoca, la trecerea dintre ani, ca va fi garantul sperantei romanilor ca anul 2009 va fi unul care va fi trecut cu bine, iar romanii vor fi solidari si vor da dovada de responsabilitate, potrivit Mediafax.

Boc a declarat, in mesajul de Anul Nou adresat clujenilor de pe scena amplasata in Piata Avram Iancu din municipiu, ca romanii care se simt vulnerabili din cauza crizei economice nu vor fi uitati de guvernanti.

"Vreau sa fiu un garant al sperantei romanilor ca anul 2009 nu va fi asa de rau cum se anunta in lume si va fi un an pe care impreuna, solidari, cu responsabilitate, il vom trece cu bine. Voi fi garantul ca aceasta speranta a romanilor sa nu moara", a spus Boc.

Primul ministru a urcat pe scena si s-a adresat clujenilor si romanilor cu cinci minute inainte de miezul noptii, dupa care a numarat cu acestia ultimele secunde ale anului 2008.

Boc le-a transmis ca "cele bune sa se adune si cele rele sa se spele", atragand atentia ca anul 2009 va fi un an poate putin mai dificil decat cei de pana acum.

"Stiu ca foarte multi dintre dumneavoastra aveti ingrijorari, dar si foarte multe sperante. Va ingrijoreaza poate locurile de munca, poate creditul pe care nu-l puteti plati sau ca firmele unde lucrati nu au comenzi ca anul trecut. Vreau sa va asigur ca in Romania, in acest moment, exista guvernanti responsabili, iar ei trebuie sa fie garantia sperantei romanilor ca putem duce si iesi si in 2009 cu aceste greutati economice care se anunta", a afirmat Emil Boc.

Premierul a dat asigurari ca actualul Executiv va incerca sa mentina locurile de munca existente si sa creeze altele noi, o alta prioritate fiind atragerea fondurilor europene, in valoare de circa 30 de miliarde de euro.

"Prin responsabilitate, solidaritate si intelegere vom depasi acest moment mai dificil care ne asteapta", a spus Boc.

In finalul mesajului sau, primul ministru a multumit clujenilor si a promis ca nu va uita orasul unde a fost primar, afirmand ca nu ar fi ajuns unde este astazi fara sprijinul lor.

"Nu va voi uita niciodata. Clujul va fi printre prioritatile mele si va ramane mereu in sufletul meu", a spus Boc.

Dupa intrarea in noul an, premierul, insotit de liderii PD-L Cluj si de alte oficialitati locale, a asistat la un foc de artificii care a durat 15 minute, urmat de concertul sustinut de cantareata britanica Samantha Fox.

In jurul orei 00:30, premierul a parasit Piata Avram Iancu, alaturi de sotia sa, Oana, si de fiicele lor, Cezara si Patricia.