Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a fost agresat din nou, luni dimineata, in cadrul ceremoniilor din Piata Revolutiei dedicate aniversarii a 19 ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Mai multi martori oculari, citati de corespondentul Antena3, sustin ca un batran, in varsta de 78 de ani, l-ar fi luat in brate si ar fi incercat sa-l tranteasca la pamant pe Ion Iliescu.

Ofiterii SPP din garda lui Iliescu au infirmat insa faptul ca batranul s-a apropiat de Iliescu, precizand ca au existat doar agresiuni verbale.

Batranul i-a strigat lui Ion Iliescu ca cei doi copii ai sai au murit la Revolutie si l-a acuzat pe fostul presedinte ca este vinovat de moartea lor.

Dupa ce garda SPP a lui Ion Iliescu a intervenit, batranul a fost retinut, legitimiat si dus la politie. Batranul a fost amendat cu doua milioane de lei pentru tulburarea ordinii publice.

Iliescu: "Oameni dezaxati"

Reactia fostului presedinte, imediat dupa incident, a fost: "Oameni dezaxati", dupa care, inconjurat de SPP-isti, a incercat sa plece.

In momentul in care ziaristii au insistat in obtinerea unui comentariu, Ion Iliescu a raspuns, vizibil iritiat: "Asta e boala presei noastre. Nu comentez in nciun fel, sunt dezaxati. Trebuiesc igonorati, tratati asa cum merita".

Presedintele de onoare al PSD a fost implicat intr-un incident similar in cursul zilei de duminica, cand asupra sa au fost aruncate monede, iar o parte dintre participantii la manifestarile de la Cimitirul Eroilor Revolutiei l-au acuzat ca este vinovat de evenimentele din decembrie 1989.

Manifestarile din sediul TVR au degenerat, revolutionarii certandu-se intre ei si cu Ion Iliescu

Manifestarile din sediul Televiziunii Romane au degenerat, revolutionarii incepand sa se certe intre ei si cu fostul presedinte Ion Iliescu, intr-un studio al TVR, unde au venit pentru a reconstitui momentul ocuparii televiziunii in decembrie 1989, potrivit Mediafax.

Dupa ceremoniile de comemorare din fata sediului TVR, fostul presedinte Ion Iliescu si cativa revolutionari au venit in studiou 4 pentru a povesti cum au ocupat, in 22 decembrie 1989, Televiziunea Romana.

Cazimir Ionescu a inceput sa povesteasca despre grupul de revolutionari care a ocupat Televiziunea Romana in 22 decembrie '89, moment in care un revolutionar i-a reprosat ca "povesteste din auzite", pentru ca acesta nu ar fi fost de fata atunci, fiind plecat din Bucuresti din dimineata de 22 decembrie.

Ulterior, Ion Iliescu a tinut un discurs despre importanta Radiodifuziunii si a Televiziunii in transmiterea evenimentelor din timpul revolutiei. Iliescu a mai spus ca revolutia nu a fost nici lovitura de stat, nici "facatura", ci a fost "o veritabila ridicare in masa, mai ales a muncitorimii industriale".

Fostul presedinte a mai spus ca multe persoane l-au intrebat, inclusiv luni, la ceremoniile de comemorare a 19 ani de la revolutiei, "dupa fuga lui Ceausescu cine raspunde de morti". Iliescu a replicat ca asta este "o ticalosie si o fabulatie", si ca nu el si apropiatii lui sunt raspunzatori de cei care au murit in decembrie 1989.

Discursul lui Iliescu a fost intrerupt de profesorul Mihai Voicu si de un alt revolutionar Lesu, care s-au declarat nemultumiti de evolutia regimului politic din Romania dupa decembrie '89 si de felul in care sunt tratati cei care au participat la revolutie.

Dupa parasirea studioului 4, mai multi revolutionari au fost implicati intr-un conflict pe holurile televiziunii, legat de cei care au participat cu adevarat la revolutie si cine isi merita ceritficatul de revolutionar.