Prima zi a noului Parlament a debutat cu scandal in interiorul grupurilor parlamentare ale PSD. Atat la Camera, cat si la Senat au existat conflicte intre social-democrati pe functiile de conducere. Miron Mitrea si sustinatorii sai au fost dati la o parte si au pierdut toate functiile de conducere pe care le vizau. Mitrea a pierdut atat postul de lider la grupului PSD de la Senat cat si vicepresedintia Camerei Superioare. Pe de alta parte, deputatii apropiati de Mitrea, nu au primit nici o functie importanta. In contraatac, la Camera, deputatul PSD, Eugen Nicolicea care este si finul lui Mitrea a incercat sa-l inlature pe Viorel Hrebenciuc din functia de lider al grupului.

Scandalul a izbucnit la impartirea functiilor pentru comisii si Birourile Permanente. Miron Mitrea, care isi dorea functia de lider al grupului PSD, a pierdut in fata senatorului de Olt Ion Toma, puternic sustinut de Mircea Geoana. Mitrea a facut scandal si a amenintat ca daca nu-i dau functia de vicepresedinte al Senatului, candideaza impotriva lui Mircea Geoana la sefia Camerei Superioare.

Potrivit protocolului PSD+PC, o functie de vicepresedinte revenea PC, in speta, senatorului Dan Voiculescu. Conform surselor Hotnews.ro, in interiorul grupului senatorial, mai multi social-democrati, in frunte cu Miron Mitrea, nu au agreat nominalizarea lui Voiculescu si au facut presiuni asupra lui Geoana pentru a-l inlatura pe acesta.

In ciuda faptului ca Voiculescu a fost acceptat de senatorii PSD drept vicepresedinte, Mitrea si-a anuntat colegii ca nu accepta sa ramana pe dinafara si "fie ca vor sau nu" va candida impotriva acestuia. Cu tot protestul lui Mitrea, grupul senatorial PSD+PC din Senat a luat decizia de a-l sustine pe Dan Voiculescu cu 30 de voturi "pentru" si 19 " impotriva"

Si la Camera, impartirea functiilor pe comisiile de specialitate si in Biroul Permanent a declansat scandal in interiorul grupului PSD. La sedinta de grup, mai multi parlamentari, in frunte cu Eugen Nicolicea, i-au reprosat lui Viorel Hrebenciuc ca a negociat prost si a cedat comisii importante in favoarea PD-L. Mai exact, social-democratii sunt nemultumiti ca au pierdut sefia Comisiei Juridice (care a mers la PD-L) si a Comisiei de Afaceri Externe, care a mers la UDMR.

Toti apropiatii lui Mitrea au pierdut posturile care le vizau. Astfel, sotia lui Mitrea, Manuela Mitrea a pierdut sefia comisiei pentru egalitate de sanse, deputatul Cristian Dumitrescu a fost scos din carti de la comisia de Afaceri Externe iar finul lui Mitrea, deputatul Eugen Nicolicea a pierdut functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

De altfel, Nicolicea a facut scandal la sedinta de grup si l-a acuzat pe Hrebenciuc ca a negociat prost si a pierdut sefia comisiei juridice. Nicolicea a incercat un mic "puci" si a candidat impotriva lui Viorel Hrebenciuc pentru functia de lider de grup. Cu 70 de voturi pentru Hrebenciuc si doar 30 pentru Nicolicea, scandalul a fost calmat pentru moment.

Dupa trei ore de certuri, social-democratii au si nominalizat oamenii pentru Biroul Permanent al Camerei. Astfel, pentru cele doua functii de vicepresedinte care ii revin PSD au fost nominalizati Adrian Nastase si Daniela Popa (PC), iar Valeriu Zgonea a devenit secretar si Nicolae Banicioiu - chestor.

Totodata la sedinta de grup, deputatii PSD au hotarat sa renegocieze cu PD-L si sa incerce sa ia inapoi comisia juridica. Mircea Geoana a fost instiintat si la aceasta ora negociaza cu presedintele PD-L Emil Boc atat numele ministrul Justitiei cat si preluarea sefiei comisiei juridice.