Liderii PSD si PD-L au iesit astazi la brat sa anunte structura noului Guvern iar Mircea Geoana i-a deschis politicos usa lui Emil Boc. Cu o luna in urma, cei doi se atacau virulent. Boc l-a numit pe Geoana: demagog, neserios, mincinos. "Dumneavoastra faceti parte din Muzeul Antichitatilor Romaniei Politice şi acolo va este locul", ii transmitea Boc lui Geoana in septembrie 2008. Geoana il caracteriza pe Boc drept: fatarnic, trompeta lui Basescu, Toma necredinciosul, locotenentul lui Basescu. In iulie 2008 Geoana a avut insa o revelatie: "Cand il aud pe domnul Boc stau si ma intreb pe ce lume traieste. Il invit pe viitorul prim-ministru de la PD-L la o dezbatere publica impreuna cu mine."

Premierul desemnat Emil Boc si liderul PSD Mircea Geoana au sustinut o conferinta de presa comuna: "Suntem convinşi ca pe 22 decembrie vom avea noul guvern condus de catre domnul presedinte Emil Boc", a spus cu maxim respect Mircea Geoana. Dupa terminarea conferintei Mircea Geoana i-a deschis usa noului premier desemnat.

Emil Boc despre Mircea Geoana in campania electorala

  • "Ii urez domnului Geoana succes in opozitia politica, alaturi de amazoanele domniei sale, in jungla politica romaneasca" (6.07.2008 Agerpres)
  • "Mircea Geoana cu PSD-ul au adus din nou la guvernare şantajul şi clientelismul politic. Romania a plecat intr-o alta directie, domnilor Tariceanu şi Geoana. Dumneavoastra faceti parte din Muzeul Antichitatilor Romaniei Politice şi acolo va este locul" (28.08.2008 NewsIn)
  • "Vom inlocui demagogia lui Geoana cu seriozitatea unicului candidat care poate sa ofere speranta ca Romania va merge pe maini bune, iar acesta este Theodor Stolojan. Romania are nevoie in acest moment de un om serios şi credibil, care ştie ce trebuie sa faca pentru romani" (27.11.2008 Pitesti Agerpres)
  • "Mircea Geoana nu poate fi luat in serios. Cum sa iei in serios un om care trimite romanii in cosmos, pune GPS-uri pe tractoare, propune amnistie fiscala. PSD-ul trebuie sa ramana in afara butoanelor puterii pentru a putea sa ajunga un partid cu adevarat democratic" (22.11.2008 Sibiu Agerpres)
  • "Pe vremea aceea se obtinea un loc de munca, daca faceati sluj in fata PSD şi erati dati afara daca vorbeati urat PSD-ul. Nastase, Mitrea, Tariceanu, Geoana sunt pregatiti sa readuca Romania in clientelism, coruptie şi disperare pentru cetateni. Exista pericolul de a duce Romania inapoi”  (Mediafax, 15.11.2008)
  • "In Romania guverneaza enormitati mai mari decat carul. Geoana este coautor la ceea ce se intampla in Romania. El a format Cabinetul Tariceanu 2, prin sprijinul pe care l-a acordat. El a oprit trenul care putea sa stopeze guvernarea PNL. Tot ce spune Geoana ca sunt nenorociri in tara, el este coautor. In guvernarea Tariceanu, la putere este PSD şi PNL. PSD, prin mana lui Tariceanu, guverneaza in Romania. El este partas la tot ce merge prost in Romania, iar gestul PSD de a spune ca vor schimbare este… Schimbare a ce?! Ca ei sunt la putere" (22.11.2008, Mediafax)
  • "Tariceanu si Guvernul se plang ca nu au bani. Rusine. E o minciuna ordinara. Ce a facut acest Guvern? A dat 600 de milioane de euro clientilor politici. Acest Guvern Geoana - Tariceanu a dat Loganuri de 70.000 de euro, a dat salarii de 30.000, 40.000 sau 50.000 de euro sefilor de agenti" (25.11.2008, RealitateaTV)

Mircea Geoana despre premierul Emil Boc in campania electorala

  • "Cand il aud pe domnul Boc stau si ma intreb pe ce lume traieste. Il invit pe viitorul prim-ministru de la PD-L la o dezbatere publica impreuna cu mine. Oamenii trebuie sa urmareasca si sa judece daca in ultimii 4 ani au simtit in viata lor vreo imbunatatire. In 2008 romanii vor alege cu foarte multa grija pe cine vor trimite in Parlament"  (14.06.2008, Antena 3)
  • "Domnul Boc si cei de la PD-L au o capacitate de fatarnicie incredibila. Ar fi bine daca am avea o planeta pe care sa-i trimitem pe cei care nu fac altceva decat sa fie trompeta sefului. Adversarii recunosc, uneori cu jumatate de gura, ca noi, impreuna cu colegii de la PC, avem oamenii cei mai profesionisti" (14.06.2008, Antena 3)
  • "E de-a dreptul hilar ce se intampla. Domnul Boc l-a criticat pe Iulian Iancu, iar preşedintele Traian Basescu, colegul de partid al domnului Boc sa vada in Iulian Iancu un expert pe probleme de energie. Cum poate Emil Boc sa spuna ca PD-L nu a avut niciodata un ministru al industriei? Probabil Radu Berceanu a fost deghizat in Scufita Roşie" (7.06.2008, RealitateaTv)
  • "Emil Boc, ar trebui, mai intai, sa se consulte cu cineva "mai inalt in ierarhie" inainte de a afirma ca formatiunea sa nu are nimic de negociat cu PSD" (09.09.2008, Adevarul)
  • "Eu cred ca lui Emil Boc nu ii vine sa creada ca ceea ce a incercat cu disperare sa faca şi nu a reuşit, impreuna cu Traian Basescu, sa darame Guvernul Tariceanu, se va intampla. Este un fel de Toma necredinciosul, se va convinge" (31.08.2008, Mediafax)
  • "Emil Boc bate campii. Boc este o trompeta de serviciu care nu merita niciun fel de comentariu" (15.11.2008, NewsIn) 
  • "Boc este locotenent al lui Basescu, care nu se implica in viata partidului, si caruia ii e teama de soarta patronului sau" (NewsIn, 27.11.2008)