Liderii PSD si PD-L au definitivat marti structura viitorului Guvern, care va fi format din premier, 18 ministri, vicepremier si ministrul pentru relatia cu parlamentul. "La Ministerul Justitiei va fi un independent, care sa continue reformele in domeniu", a declarat Mircea Geoana, care a anuntat si convocarea pentru joi a Comitetului Executiv al partidului.

Cele 18 ministere sunt: Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei si Libertatilor Publice, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Admnistratiei si Internelor, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul IMM-urilor si mediului de afaceri, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Turismului, Ministerul Infrastructurii si Transporturilor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

Premierul desemnat, Emil Boc, a anuntat dupa sedinta Colegiului Director ca vineri ar putea fi depuse la Parlament programul si componenta noului Guvern: "Vom avea pana vineri cel mai bun Guvern pe care l-a avut Romania de dupa 1989".Boc a sustinut ca sambata si duminica vor fi audiati ministrii viitorului cabinet: "prima data stabilim numarul ministerelor, le impartim intre PDL si PSD si in al treilea rand vor fi nominalizati ministrii".

Macovei spune "mai degraba nu" functiei de ministru al justitiei

Fostul ministru Monica Macovei sugereaza, intr-un interviu pentru ziarul austriac Die Presse, ca nu este interesata de preluarea portofoliului Justitiei. Macovei atrage atentia asupra lipsei de vointa politica pentru combaterea coruptiei si ii denunta pe cei care intra in politica pentru a face bani.

Intrebata daca s-ar putea vedea din nou in fruntea Ministerului de Justitie de la Bucuresti, Macovei a raspuns ca "mai degraba nu".

"Nu am fost niciodata afiliata politic si nici nu am ambitii politice. Nu am regretat niciodata ca am vazut din interior cum functioneaza o guvernare, dar eu vreau sa raman independenta", a accentuat fostul ministru.