VIDEO PSD a votat pentru guvernarea cu PD-L, dar cere excluderea UDMR din Guvern / Nici o vorba despre cota unica de impozitare
O conditie explicita a acestei majoritati este neparticiparea UDMR in viitorul Cabinet. O alta conditie a PSD este pastrarea proportiei votului popular din 30 noiembrie. Nici unul dintre liderii PSD nu a adus in discutie cota unica de impozitare de 16%.
41 membri ai PSD au votat pentru negocierile cu PD-L, in timp ce 17 s-au pronuntat impotriva.
"Am mandat de negociere extinsa cu PD-L. Nu functiile sunt importante", a subliniat Mircea Geoana.
Marian Oprisan: "Astazi, PSd a facut un gest politic istoric pentru Romania si pentru viata ceteanilor Romaniei in urmatorii patru ani de zile. Presedintele PSD, domnul Mircea Geoana, a fost in fata celei mai grele decizii pe care a luat-o PSD in ultimii ani".
Marian Vanghelie: "Am votat impotriva, ca si colegii mei de la Bucuresti. Viata ne va demonstra daca am avut eu dreptate sau au avut colegii mei. Consider ca era mult mai buna o opozitie alaturi de PNL, o opozitie constructiva, dura, acolo unde se putea. Nu s-a renuntat la ideea ca PSD sa dea primul ministru. Dl. Mircea Geoana a votat pentru guvernare".
Nastase, Hrebenciuc si Iliescu au votat pentru o alianta PSD-PNL
Ion Iliescu, Adrian Nastase si Viorel Hrebenciuc au votat luni in favoarea unei guvernari PSD-PNL, in timp ce Mircea Geoana a mers pe curentul general si a votat cu PD-L, au declarat, pentru NewsIn, surse social-democrate.
Organizatiile care au votat impotriva PD-L au fost: Bucuresti, Constanta, Buzau, Sibiu, Calarasi, Arges, Tulcea si Prahova, au mai spus sursele citate.
Iliescu: Nu este o decizie definitiva, negocierile continua si cu unii si cu altii
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca decizia luata de Consiliul Executiv National nu este una definitiva si ca negocierile continua "si cu unii si cu altii", precizand ca el a votat impotriva negocierilor cu PD-L.
"Am votat impotriva deciziei adoptate. 17 oameni au votat impotriva acestei solutii. Dar, ma rog, nu e o decizie definitiva. A ramas ca sa se continue negocierile si cu unii si cu altii ... si cu PNL-ul si se va relua ce solutie se mai poate avansa cu PNL", a precizat Iliescu.
El a aratat ca mandatul dat de CExN lui Geoana a fost de a continua negocierile si cu PD-L, si cu PNL.
"Am dat mandat deschis presedintelui ca sa continue negocierile si cu unii si cu altii, dar prevalenta a fost ca, real, pentru a intra la o combinatie de guvernare, ar prezenta mai multe garantii formula cu PD-L, cu conditia sa nu intre UDMR in aceasta combinatie", a precizat Iliescu.
Potrivit declaratiilor facute de liderii PSD in ultimele zile, in partid exista doua mari curente de opinie: cel reprezentat de Miron Mitrea, care vrea intrarea la guvernare alaturi de PDL, si cel reprezentat de Ion Iliescu si Adrian Nastase, care vor o alianta politica doar cu PNL - fie in opozitie, fie la guvernare.
Anuntul PSD privind intrarea la guvernare cu PDL sau intrarea in opozitie s-a lasat asteptat aproape patru ore.
HotNews.ro va tine la curent cu deciziile luate la sedinta PSD

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Daca PSD+PNL au devenit brusc IRESPONSABILE si se ascund in parlament si nu vor sa guverneze tara in criza ASA CUM AU PROMIS - atunci sa aleaga poporul UN PARTID CADE DORESTE sa conduca tara in criza.
Alegerile s-au tinut pentru ca partidele majoritare sa GUVERNEZE nu sa stea in opoztiie pe banii nostri.
The Economist:
***Romania si Bulgaria sunt cele mai sarace state din UE***
2 Decembrie 2008
Potrivit cotidianului britanic, Romania si Bulgaria sunt ***cele mai sarace si mai slab guvernate state ***din spatiul comunitar.
E vorba de 2 lucruri: saracie si proasta guvernare
ori, mesajele PSd-si-PNl din ultimii 2 ani ridica in slavi bunastarea adusa chipurile de PSD-si PNl in ultimii 2 ani
Si se auto-proclama o guvernare "competenta"
Trage tu concluzia careo-i diferenta intre ce zic ei si ce spun niste instante independente
de-asta au ajuns PSD-si-PNL- sa fie votati numai de prosti
Ideea mea era ca blocul PSD-PNL sa fie spart
nu cred ca va dura mult dar macar pt. perioada de criza e un castig
WELL, REPET: si daca suntem saraci din 2005 nu trebuia sa NU MAI FIM according cu declratiie celui care a ramas sa duduie ca prostu ? :)))
noi sa fim sanatosi... si sa ne platim ratele facute din cauza "cresterii economice"
O grupare sau alta din aceasta combinatie - PSD sau PNL - trebuie inlocuita la guvernare cu alt partener, si e preferabil ca acesta sa fie PUTERNIC, astfel incat sa impiedice orice noua miscare centrifuga PSD+PNL
Criteriul: Eficienta guvernarii
Am avut 10 ani de crestere economica,
din care - avand la dispozitie multzi bani - Romania
NU S-A ALES CU NIMIC :
1999 - 2000 = cdr (pdl+pnl+pntcd)
2001 - 2004 = psd
2005 - 2006 = pdl+pnl
2007 - 2008 = psd+pnl
psd = 6 ani
pnl = 5 ani
pdl = 3 ani
PSD+PNL = 7 ani
PDL+PNL = 3 ani
Acum, cand cresterea economica se va apropia de ZERO, si banii vor fi din ce in ce mai putzini
In timp ce ei: PSD+PNL+PC+UDMR sunt mai multi si mai uniti ca niciodata
Credeti ca mai multi (7 ani) - vor face din mai putzini bani - mai mult ?
Sau credetzi ca mai putini (3 ani) - vor face din mai putzini bani - MAI MULT ?
Din 10 ani de crestere economica, 7 ani - adica cel mai mult timp - au fost gestionati de PSD+PNL cu efecte ZERO pt. romani.
Daca PSD+PNL n-au stiut sa gestioneze in folosul romanilor bani multi adusi de cresterea economica
Credetzi ca vor sti sa gestioneze in folosul romanilor bani putzini pe criza economica?
PSD accepta cota unica si presedintia Camerei Deputatilor.
PNL accepta ca PSD sa dea Primul Ministru si presedintele Senatului.
PNL primeste MInisterul Justitiei.
PSD primeste Ministerul Fianantelor.
PSD si PNL vor initia o noua suspendare si/sau obstructionare parlamentara a lui Basescu.
In mod evident, nu sunt mama Omida, imi dau si eu cu parerea pe forumuri si nu am pretentia decit a unei speculatii. Cam asta reiesea din discutiile purtate ieri. Este foarte posibil sa ma insel, ca politica romaneasca nu e deloc "rationala" si "previzibila".
Insa daca PDL accepta PSD la Guvernare, nu stiu citi votanti PDL vor mai vota PDL-ul de acum incolo.
PSD si PNL se aliaza pentru guvernare.
PSD accepta cota unica de impozitare si obtine: Primul Ministru, presedintia Camerei si Ministerul Finantelor.
PNL renunta la Primul Ministru, pastreza cota unica si obtine Senatul si Ministerul Justitiei.
Speculatii de forumist rational intr-o jungla de politicieni hamesiti dupa ciolanul guvernarii si speriati de moarte de Monica Macovei.
Te asigur ca si eu cred si sper ca Basescu va numi premier PDL.
Nu ma iau dupa manipulari, incercam sa ghicesc ce intelegeri au facut psd si pnl. Nu ii sprijin.
Referitor la suspendarea lui Basescu si la caderea Guvernului in primavara 2009.
1. Sunt sceptic ca il vor putea suspenda inca o data. Cei alesi prin VU nu isi risca locurile. Insa au alt scenariu:
2. Caderea Guvernului in primavara-vara 2009 are ca scop impunerea unui premier agreat psd+pnl. Argumentul acestora este ca Basescu nu va putea dizolva in 2009 de DOUA ORI Parlamentul ales in noiembrie, in virtutea articolului 89, alineatul 2 din Constitutie (Parlamentul poate fi dizolvat o singura data pe an).
Insa psd+pnl uita urmatorul lucru. Basescu poate dizolva ANUL ACESTA de doua ori Parlamentul (acesta ales in noiembrie).
Articolul 103, alineatul 2 obliga Primul Ministru desemnat sa ceara investitura in 10 zile. Astfel, daca Basescu numeste azi, 8 decembrie Primul Ministru si daca Parlamentul il respinde cel tirziu pe 18 decembrie, un nou sau acelasi PM poate cere reinvestitura pe 18 decembrie minim si pe 28 decembrie maxim. Daca este respins, Parlamentul poate fi dizolvat ANUL ACESTA.
Scopul sacalilor este sa il faca pe Basescu sa intre sub incidenta articolului 89, alineatul 2, insa nu anul acesta, ci la anul. Daca Parlamentul este dizolvat macar pe 1 ianuarie, o a doua dizolvare nu mai poate avea loc in 2009. Sau, daca Guvernul PDL acceptat acum cade in iunie 2009, Basescu nu mai poate respinge un premier psd+pnl, deoarece cade sub incidenta articolului 89, alineatul 3.
Sacalii vor trage de timp sa il impinga pe Basescu sub incidenta articolului 89 alineatele 2 sau 3. Fara arma dizolvarii Parlamentului, Basescu nu poate decit sa priveasca neputincios cu Geoana devine Premier.
E nasola treaba. Se pare ca e chiar groasa tare.
Insa vor risca noii Parlamentari VU pierderea locurilor in Parlament? Nu cred.
Insa de azi si pina in primavara 2009, macar o data anticipatele pot fi convocate.
Prin urmare, parerea mea: Basesc utrebuie sa joace tare din prima, pentru ca baietilor s ale treaca cheful de obstructie. In situatia unor anticipate, psd+pnl ar lua mult mai putin ca acum, daca intre timp ar arata electoratului ca s-au unit impotriva lui Basescu.
Procedura este aceeasi si daca la anu pica guvernul instalat in 2008.
PDSR si PNL pot sa vina ei cat vor sa pretinda sa aiba prim ministru ca nu au nici un drept conform constitutiei.
PSD in opozitie! si apoi:
in Parlament 25% din alesii PSD + PC voteaza investirea guvernului, deh !!!....sa-si recupereze banii investiti in campanie!
- la Ignat se convoaca un congres PSD urmand sa fie "injunghiat " M.G. de echipa: Almanahe, Bunicuta, Pausar ul-Rozaliu, Manivela si Bombonel!
Marinaru a zis 5 minute, si nu a facut-o, voi luandu-va de el.
La voi vad ca au trecut 15 minute si nimic nimic ?
Ce-ti e si cu moralitatea asta in Romanica, cand ne e predata de lichele precum PSDNL ...
vai de noi iar sintem pe mina lui patri ciu si nastase
NU decideti voi (din fericire)!
(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de incredere acordat de Parlament.
(2) In caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, Presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
(3) Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru.
ARTICOLUL 103 – Investitura
(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.
(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.
(3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
Definitie DEX: DESEMNÁ vb. I. tr. A indica, a numi pe cineva pentru o demnitate, o funcţie etc., a designa. [< desemn + -a, cf. fr. désigner, lat. designare]
Definitie DEX: MAJORITÁTE, majorităţi, s.f. Partea sau numărul cel mai mare dintr-o colectivitate. ♦ Superioritate numerică cerută (prin lege) sau obţinută în alegeri. ♢ Majoritate absolută = număr de voturi egal cu cel puţin jumătate plus unu din total. Majoritate relativă = numărul cel mai mare de voturi obţinut de cineva în raport cu voturile obţinute de fiecare din ceilalţi candidaţi. Majoritate civilă = Majorat1. – Din fr. majorité. Cf. lat. m a i o r i t a s, - a t i s, germ. M a j o r i t ä t.
Sau "in jurul orei 13" inseamna "candva astazi" sau "candva saptamana aceasta"? - cam la fel ca si promisiunile electorale...
1. presedintele desemneaza premierul;
2. premierul incepe formarea guvernului;
3. parlamentu aproba sau nu guvernul;
4. parlamentul respinge guvernul so presedintele insarcineaza pe acelasi premier cu formarea unui nou guvern;
5. guvernul este iarasi respins......
6. alegeri anticipate.
De data aceasta, nu vor mai fi nici pomenile electorale, iar romanii vor intelege foarte bine cine este vinovat de "criz" creata. Sa nu isi faca cineva iluzii ca romanii vor putea fi pacaliti din nou si ca KGB-ul (Iliescu, Patriciu, Nastase) vor invinge intr-o Romanie membu UE si NATO.
PNL-ul astazi is va semna disparitia multumita lui tariceanu si patriciu. de fapt numai lui patriciu, tariceanu este doar o carpa de sters pantofii celor din psd.
Problema n-ar fi ca va disparea PNL-ul, problema este ca Romania va avea de suferit de pe urma acestei decizii. Daca PSD-ul pune iar mana pe bugetul Romaniei iar apar o serie de baroni inavutiti peste noapte. Iar daca se duc amandoi in opozitie, guvernul minoritar condus de PDL va fi permanent obstructionat din parlament.
Decizia de azi a pnl-ului este una istorica, atat pt acest partid, cat si pt Romania.
Multumim....
iar forest gump-ul politicii romanesti a plecat singur suparat ca Base n-a vrut sa-i dea un post important. s-a suparat ca vacaru pe vaci. de 2 ani in pd vroia sa devina mare boss in pd.
Nu zic ca nu l-a ajutat, dar totusi, sa-si vada lungul nasului :)
Cred sincer ca si daca PD-L ar reusi sa dezgroape de pe undeva vreun PCR sau PMR, chiar si aceia ar deveni in ochii unora niste foarte demne formatiuni politice, cu oameni de valoare, onesti, iubitori de tara si norod etc.
Nu degeaba si-a capatat dl. Basescu porecla Zeus...
alaturi de pnl si constantinescu a tradat pnt,iar astazi acest politruc care a inselat milioane de sperante pozeaza in democrat si tine lecti de moralitate in politica
Intre timp, cu PD/PDL s-a intamplat un fenomen interesant: s-a curatat. Posibil s-au nimerit ceva "ajenti straini" platiti cu bani din vest in loc de est, care s-au priceput sa introduca politici de personal si de disciplina de partid care chiar daca n-au indepartat complet uscaturile macar nu le-au mai permis accesul in functii importante. PDL functioneaza cu finantare de la multi membri mai putin bogati decat baronii PSD si petrolistii liberali, ceea ce duce la o mai buna disciplina si responsabilitate in cadrul partidului - cel putin asa vede unu' din afara partidului situatia.
Au primit ordin niste baieti portocalii sa lanseze pe piata ideea unei "monstruoase coalitii" intre PSD si PNL impotriva celei "naturale" PDL-PNL, pentru a o discredita si a preveni din fasa o asemenea "nenorocire".
Sunt curios ce or sa zica "tonomatele" din presa daca Zeus da ordin "slugilor "din PD-L sa se alieze cu PSD-ul. Ce-or sa faca? Ce-or sa mai zica?Cum mai e cu "solutia imorala" - PC, dar cu "baronii" din PSD?
E sansa liberalilor sa stea de-o parte si cred eu ca daca vor rezista ispitei guvernarii au sansa sa devina un partid de prima mana. Daca PSD se aliaza cu PD-L se alege praful de guvernare, ca sunt ca soarecele si pisica. Sa nu ne mai gandim la scandalul care va iesi la desemnearea candidatilor pentru prezidentiale...
negocierile in clipa de fata sunt doar intre partide, el va propune un prim ministru care poate fi acceptat sau respins. daca pdl merge cu psd (ceea ce nu mi se pare asa rau...fata de pnl) e decizia partidului democrat nu a presedintelui
se face o grava confuzie de termeni...cultura politica la noi este foarte slaba si din pacate usor manipulata de mass media
...Dinu Patriciu a incercat sa dea in vileag numele martorilor sub acoperire, audiati de procurori in dosarul Rompetrol. Tentativa de deconspirare s-a derulat sub forma unui proces initiat de Patriciu, care a contestat solutia data de catre procurori fostului director executiv de la Rompetrol Group, John Hamilton Works. Anchetatorii au realizat disjungerea cauzei atat in ceea ce il priveste pe acesta din urma, cat si pentru alti invinuiti. Dinu Patriciu a contestat rezolutiile sau ordonantele procurorului de netrimitere in judecata a americanului John H. Works, persoana banuita de Patriciu ca ar fi colaborat cu anchetatorii care i-au acordat calitatea de martor cu identitate protejata. Demersul judiciar al lui Dinu Patriciu s-a comentat de catre specialisti, era o premiera in cazul Rompetrol, si nu numai. Solicitand mentinerea calitatii de invinuit sau inculpat a lui John H. Works, Dinu Patriciu a recunoscut indirect vinovatia echipei de conducere a Rompetrol, pe care a condus-o el insusi. Cea mai semnificativa intorsatura a acestui proces tine de atitudinea cetatenilor americani si a Departamentului de Stat al SUA. Initial, Patriciu a fost aparat de diversi oficiali americani, inlusiv la nivel de ambasada. Patriciu si-a adus alaturi un membru al unei familii legate de CIA – Colin Hart, fiu al unui important operativ al agentiei, Howard Hart, implicat in operatiunile mascate ale Statelor Unite impotriva Uniunii Sovietice in Afganistan, in anii ‘80. Colin Hart si-a negociat o plata de 10 milioane de dolari in contul partii sale de investitie cand a parasit compania in 2002. Cam de atunci au inceput si neplacerile lui Patriciu sa ia o forma mai serioasa....
daca depunea marturie acum patriciu era fript
Eu am dorit o guvernare PSD -PDL (era singura varianta acceptabila), insa nu o credeam posibila!
Ramane de vazut!
In vreme de criza asta e primul lucru care conteaza
viteza maxima !
Think before you type, man.
se vede ca nu mai e nenea iliescu acolo sef.
au picat de prosti.
au pierdut. tot.
Iulie 1990 : insa Patriciu persevereaza ; in iulie 1990 apare PNL Aripa Tanara (PNL-AT), printre fondatori aflandu-se Viorel Catarama, Dinu Patriciu, Calin Popescu-Tariceanu si Horia Rusu.
Aprilie 1991 : PNL-AT, Partidul pe care-l conduce Patriciu semneaza, alaturi de FSN si ILIESCU, Carta pentru Reforma si Democratie, intrand in guvernul Roman remaniat.
DINU PATRICIU DEVINE MINISTRUL LUCRARILOR PUBLICE SI AMENAJARII TERITORIULUI IN GUVERNUL LUI ILIESCU.
Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1210481-dinu-patriciu-destinul-petrolul-liberalii.htm
Dupa mineriada din septembrie 1991 care a dus la caderea guvernului Roman, in octombrie 1991 PNL participa la Guvernare cu FSN CA PARTID POLITIC, dand un GIR POLITIC guvernului de criza format de Iliescu sub conducerea independentului Theodor Stolojan.
PNL a avut in Guvernul Iliescu 3 ministri si 7 sub-secretari de stat: Ionescu Quintus, Danielescu (afacerea SAFI), Catarama, Dan Radu Rusanu si altii.
Ministri PARTIDULUI PNL loaiali lui Iliescu :
Ministrul economiei şi finanţelor
- George DANIELESCU (16 oct. 1991-19 nov. 1992)
Ministrul justiţiei
- Mircea IONESCU-QUINTUS (16 oct. 1991-19 nov. 1992)
Ministrul industriei
- Dan CONSTANTINESCU (16 oct. 1991-19 nov. 1992)
Liberalii cu functii de subsecretar de stat au fost pastrati de ILIESCU in guvern chiar si dupa intrarea PNL in opozitie in 1992, pana in 1994 cand au fost scosi din ministere la protestele PRM cu care PDSR a format patrulaterul Rosu.
Traiasca Republica Socialista Romania!
decat cu "prietenul" care tradeaza mereu
PNL a tradat PDL, PNL a tradat PSD
Un singur partid, PNL, si-a tradat si prietenii si dumanii
1989 : cu o luna inainte de Revolutia din 1989 Ziarul finantat de Radu Campeanu popularizeaza FSN-ul in Franta ca alternativa la regimul ceausescu
"La 17 ani de la caderea lui Ceausescu, momentul aparitiei Frontului Salvarii Nationale, structura care a preluat imediat dupa Revolutie puterea în stat, este contrazis de o publicatie pariziana a românilor din exil. "Organizatia formata din fosti si actuali demnitari ai PCR" si-a lasat urmele într-un saptamanal finantat integral de Radu Câmpeanu. Cu o luna înainte ca Ion Iliescu sa anunte la postul public de televiziune, pe 22 decembrie 1989, ca: "am hotarât sa ne constituim în Frontul Salvarii Nationale", FSN publica în B.I.R.E un comunicat împotriva lui Nicolae Ceausescu"
Sursa: Curentul, 3 mai 2007
http://arhiva.curentul.ro:81/2007old/curentul.php?numar=20070503&art=54179
1990, mai PNL legitimeaza "democratic" FSN
In mai 1990, Coposu il roaga pe Radu Campeanu sa nu participe la alegerile din 1990, pentru ca scorul se intrevedea dinainte foarte clar, rezultatul ar fi fost o victorie masiva a FSN-ului in conditiile unei dezinformari complete a populatiei.
In aceste conditii participarea opozitiei nu ar fi facut decat sa legitimeze niste alegeri castigate prin frauda - deci nedemocratic - de FSN. Campeanu a zis NU, PNL a participat la alegeri si a obtinut un scor confortabil ptr. ambii FSN-si-PNL : 7%.
Ulterior, PNL a fost rasplatit cu posturi in guvernele FSN.
trebuia sa intrati la guvernare,
nu mai dati din taste daca vroiati sa faceti rau PDL :)
intrati la guvernare si faceati rau PDL-ului dovedind cat de buni sunteti voi in comparatie cu ei cand guvernati
.... si ca nu sunteti buni doar sa dati din gura facand scandal si circ la TV
Cum liberalii nu cedau la cota unica, s-au cuplat cu "partidul iubit".
In vreme de criza ai nevoie de scandal fitze si tzafna lui olteanu ???
EU NU.
EU SUSTIN PDL SI VREAU PNL OUT !
asta a fost echilibrat?
PNL nu vrea decat PSD-sau-nimic
Trebuie sa accepti PNL-ul asa cum si PDL a trebuit sa accepte odata realitatea si sa-i zica PA !
f bine
2. PDL e avantajat de alianta cu PSD pentru a trimite PNL in opozitie= dezintegrare
3. PSD vrea la guvernare cu orice pret, are deconturi multe de facut, nu mai pot baietii de atatia ani in opozitie, foame mare; pretul posibil, out aripa-Iliescu-Nastase(de ca scapa Base la prezidentiale) plus posibil Geoana prim ministru
4. Jigodismul e in floare, toti isi negociaza imunitati, dosare ascunse si posturi calde. O tona de lamai si nu imi trece scarba fata de "clasa politica".
daca pdl inghite 'toxina' apare ca un partid fara onoare,fraticid-udmr este in grupu'l popularilor alaturi de pdl-,sper ca pdl s a aiba destula intelepciune si s a nu cada in capcana carpei kaghebista
Doamen ajuta-i pe romani, ca singur nu prea au cum sa se ajute, nu-i duce mintea.
2- Inevitabil este necesara o alianta politica. Unica cu numere mari de majoranta in parlament si senat este alianta PD-L + PSD.
3- Indiferent de ce vrem fiecare din noi ca si guvern, aceasta alianta este unica care are numerele in parlament si senat sa aprobe masuri dificile in actuala situatie internationala.
5- Elementul fundamental este un program comun de guvernare fara promisiunile optimiste din campania electorala si o eficienta gestiune a bugetului de stat.
6- Alte tipuri de aliante sint posibile dar dau o majoranta cu putine numere peste minimul legal.
7- Politica nu este actualmente cum o auzim zilnic in declaratiile de presa. Mai importante sint jocurile din culise, acordurile secrete care nu devin publice.
8- Nu sint un tifos al acestor partide dar logica este aceasta.
daca mai exista liberali cu capul pe umeri in pnl acum este momentul sa intoarca roata.
deasemenea sper ca pdl-ul nu va marsa pe propunerea psd-ului. mai bine minoritari decat cu prostanacu!!!
Ciolanu e unicul motto. Spargeale-as fetzele de analfabeti!
nu au cerut premier, nu au cerut ministere, nu au cerut functii... au cerut sa nu participe UDMR-ul?!?!
e ciudat. cred ca-i o cacealma din partea psd-ului.
psd-ul a guvernat atata timp cu udmr-ul. nu au fost niciodata probleme intre cele doua partide. de ce acum? care-i motivul? de cand au devenit psd-istii ultra-nationalisti?
ceva se ascunde aici.
in special ca vine din partea psd-ului... nu-mi miroase a bine.
In mai 1990: PNL legitimeaza "democratic" FSN
In mai 1990, Coposu il roaga pe Radu Campeanu sa nu participe la alegerile din 1990, pentru ca scorul se intrevedea dinainte foarte clar, rezultatul ar fi fost o victorie masiva a FSN-ului in conditiile unei dezinformari complete a populatiei.
In aceste conditii participarea opozitiei nu ar fi facut decat sa legitimeze niste alegeri castigate prin frauda - deci nedemocratic - de FSN. Campeanu a zis NU, PNL a participat la alegeri si a obtinut un scor confortabil ptr. ambii FSN-si-PNL : 7%.
Ulterior, PNL a fost rasplatit cu posturi in guvernele FSN.
ce rost mai are toata mizeria asta electorala? cand de fapt sunt aceeasi oameni?
Si oare multi dintre noi nu sunt idioti?
am vazut persoane la alegerile trecute ,care mergeau la partid cu o formatiune , iar la presedinte cu candidatul de la opozant!!!!
Dar avem aspiratii........................si credem ca intr-o zi .......
● Dinu Patriciu: Ori la guvernare cu PSD, ori in Opozitie
Ionut Baias HotNews.ro
Joi, 4 decembrie 2008, 0:25 Revista Presei | Radio TV
Ionut Baias HotNews.ro
Joi, 4 decembrie 2008, 0:25 Revista Presei | Radio TV
pag. 221 - 222
Pe 22 septembrie 1997 lumea politica romaneasca fusese zguduita de acuzatiile ministrului de Externe Adrian Severin, potrivit carora acesta ar fi fost in posesia unor documente care dovedeau ca editorii catorva cotidiene importante erau in slujba unor servicii secrete straine. Cea mai mare atentie s-a dat insa afirmatiei sale ca doi dintre actualii lideri de partid erau spioni care fusesera finantati de servicii de informatii din strainatate. Asemenea acuzatii de spionaj si uneltiri fusesera frecvente dupa 1989, dar ele fusesera formulate in general doar de politicieni aflati la marginea esichierului politic. Presedintele a cerut CSAT sa confirme sau sa infirme afirmatiile lui Severin, iar in decembrie 1997 CSAT a anuntat ca ele erau nejustificate, dar Severin a refuzat sa le retracteze si a demisionat din functia de ministru de Externe.
Guvernul a pierdut un membru care se bucura de credibilitate printre politicienii occidentali pe care ii cunoscuse in calitate de delegat la Consiliul Europei sau in cea de Ministru de Externe, credibilitate castigata datorita vederilor sale luminate in legatura cu problemele minoritatii si cu angajarea sa ferma pe calea integrarii euro-atlantice.
Acuzatiile sale nu au ajutat cu nimic sperantele de integrare ale Romaniei, dimpotriva, poate chiar le-au micsorat. Severin a fost in cele din urma exclus din PD impreuna cu colegul sau, senatorul Adrian Vilau.
Pe 19 noiembrie 1998, la sedinta comitetului national de coordonare care urma sa decida soarta lui, Vilau l-a acuzat deschis pe liderul sau de partid (Petre Roman) ca fusese in slujba unei puteri straine, fapt pe care marea majoritate a presei l-a considerat ca s-ar fi aflat in spatele dezvaluirii facute de Severin, cu toate ca acesta nu mentionase niciodata vreun nume.
Poanta cu UDMR ( singura lor conditie!!!)-este o cacealma.....cum nici nu ar fii ....dar trebuia sa puna si ei o conditie!!!!-Ma unfla rasul zau!!!
La o majoritate asa mare de ce ar trebui sa dea si la UDMR un os de ros ????
Incercai cumva sa te convingi pe tine?
PDL, parte a aliantei care a castigat alegerile din 2004 tocmai pentru ca era impotriva "partidului stat" PSD se aliaza acum tocmai cu PSD.
Imi pare rau de votul dat PDL.
Cel putin cu premier PD-L, ei vor face regulile
Cine garanteaza ca ei sunt cei care vor intari puterea in Guvern pentru interesele romanilor?
Sper ca de data asta PD_L sa inteleaga ca li s-a mai oferit inca o data sansa din 2004. Iar aceasta sansa nu o va mai avea niciodata!
Nu-i asa ? (vorba lui Brucan)
Imi pare sincer rau de PNL care si-a pus udmr ca pe o zgarda de gat Dar nici nu ma mir foarte tare ca au si ei acolo membri care pot fi ca si udmr-isti Ludovi Orban , Bogdan Oltean si altii ca sangele apa nu se face Asa se explica poate de ce din start s-au declarat aliatii udmr Ca altceva ce poate fi ? Udmr au fost pe rand cu toti ba la un moment dat au fost si cu PRM...Daca interesele lor primeaza....Iar noi, comentatorii, picam repede in capcane ....parca mereu suntem in postura de a ne
taia craca de sub noi Adica vai ce groaznic e daca guverneaza PD-L cu PSD dar ce bine e daca guverneaza PNL cu PSD Tare tari de cap trebuie sa fim Pai in fond care e vointa electoratului ??? Aceia care au iesit pe locurile 1 si 2 sa guverneze Limpede ....Sa respectam deci vointa electoratului .