Liderii PD-L si PSD ar fi avut, in ultimele zile, discutii de tatonare, iar propunerea democrat-liberalilor pentru social-democrati ar fi ca Mircea Geoana sa fie presedinte al Senatului, iar Guvernul sa fie unul comun, condus, cate 2 ani, de fiecare dintre cele doua formatiuni, anunta Mediafax, care citeaza surse din cele doua partide.

  • Blaga si Mitrea, preferati pentru functia de premier

Potrivit discutiilor initiale, au aratat aceleasi surse, Miron Mitrea ar fi urmat sa fie desemnat premier daca PSD castiga alegerile, iar daca acestea sunt castigate de PD-L, Vasile Blaga ar fi urmat sa fie desemnat prim-ministru.

Cele doua partide nu ar fi ajuns deocamdata la un acord din cauza ca fiecare dintre ele isi doreste sa numeasca un premier in primii doi ani de guvernare. Potrivit acelorasi surse insa, numele vehiculate in campania electorala pentru functia de premier - Teodor Stolojan si Mircea Geoana - nu ar fi fost luate in calcul in discutiile dintre cele doua partide, preferati pentru conducerea Guvernului parand a fi Vasile Blaga, din partea PD-L, si Miron Mitrea, din partea PSD.

  • Miron Mitrea: Daca PSD va da noul premier, acesta nu poate fi decat Mircea Geoana

Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a declarat, insa, miercuri, ca, in cazul in care PSD va da noul premier, "acesta nu poate fi altcineva decat Mircea Geoana".

  • PNL: Se reface vechiul FSN

Reactionand la aceste informatii, coordonatorul campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat ca social-democratii si democrat-liberalii inclina spre apropierea dintre cele doua partide din 1990 si ca prin aceasta apropiere "s-ar reface vechiul FSN".

"Sunt curios sa vad cum intelectualii dreptei, care l-au sustinut pe Traian Basescu in acesti ani, vor explica tradarea PDL si intoarcerea la stanga, dar e doar o varianta de lucru in acest moment. Ramane de vazut", a spus Olteanu.