Virgil Pop a obtinut un mandat de parlamentar din partea PNL intr-un colegiu din Cluj, desi este in inchisoare, a anuntat marti Biroul Electoral Judetean Cluj, citat de Antena 3. Pop se afla in arestul Politiei Judetene Cluj pentru trafic de influenta.

Parlamentarii judetului Cluj sunt: la Senat, Mihail Hardau si Serban Radulescu, de la PD-L, Marius Nicoara (PNL) si Alexandru Cordos (PSD). La Camera Deputatilor, Daniel Buda, Adrian Gurzau, Mircia Giurgiu si Petru Calian, toti de la PDL, Cornel Itu si Vasile Soporan de la PSD, Palffy Zoltan si Mate Andras de la UDMR, si Horea Uioreanu si Virgil Pop de la PNL.

Candidatul PNL in colegiul Turda pentru Camera Deputatilor, Virgil Pop, a fost arestat in 18 noimebrie pentru 29 de zile. Procurorii anticoruptie il acuza ca a primit intre 30 si 50.000 de euro pentru a facilita obtinerea unor contracte cu Transelectrica.

"Suma vehiculata este intre 30.000 si 50.000 de euro, cam asta este suma. Este vorba de mai multe contracte cu Transelectrica", a declarat avocatul Steluta Cataniciu, cu referire la suma pe care Virgil Pop ar fi primit-o de la denuntatorul sau pentru a-i facilita acestuia, printr-un presupus trafic de influenta, incheierea unor contracte de lucrari cu SC Transelectrica.

Steluta Cataniciu a reiterat acuzatiile ca dosarul lui Pop, tot avocat de meserie, ar fi politic, deoarece urmarirea penala a inceput in data de 12 noiembrie, asadar dosarul a fost instrumentat in doar cinci zile.