Cu putin inainte de inchiderea urnelor si afisarea rezultatelor, Miron Mitrea si Marian Oprisan se intretin, cu ochii pe televizor, cu un grup de simpatizanti PSD. Printre doua fumuri de tigara, Mitrea isi indeamna colegii stransi in hall-ul cu televizoarele care anunta deja cifrele de la exit-poll-uri: “Bucurati-va, sa creada lumea ca am castigat”. Bucuria a erupt la sediul PSD din Kiseleff cateva minute mai tarziu, insa atmosfera era intretinuta de aplaudaci adusi la sediul partidului sa agite stegulete rosii, sa cante si sa scandeze numele lui Mircea Geoana. In schimb, liderii partidului pareau munciti de un singur gand: va face parte PSD din viitorul Guvern?

  • Agitatie maxima la sediul PSD. La locale, batea vantul prin sediu, cateva luni mai tarziu, adica in seara de 30 noiembrie, au inviat toti. Marian Oprisan si Miron Mitrea au misunat prin sediu ca doi siamezi, nedespartiti
  • Nimeni nu l-a vazut pe Adrian Nastase. N-a calcat prin sediul din Kiseleff, umbla vorba ca are probleme prin colegiul din Mizile. 
  • Hrebenciuc, ca de obicei, cu telefonul vesnic lipit la ureche, spre seara apare Vanghelie agitat.
  • Ion Iliescu aproape negru si cam catranit. Unii din liderii PSD erau si ei nemultumiti de nemultumirea fostului presedinte: “Era fericit daca pierdeam alegerile?”
  • Mircea Geoana exuberant ca de obicei, cu un zambet inghetat in coltul gurii, proclama cu entuziasm victoria partidului, vesteste marea schimbare flancat de baronii PSD, aripa dura: Mazare, Nita, Oprisan, Mitrea.
  • Pe holuri se fac si se desfac guverne. Unul din liderii imporanti se destainue: “Tariceanu joaca dur. Vrea functia de prim ministru. Dar poate ca, intr-o zi, o sa avem o revelatie si facem Guvern PSD-PD-L.” Vrea Basescu? Anul viitor vin alegeri prezidentiale, o alianta intre PSD si PD-L l-ar ingropa. “Dimpotriva”, crede liderul PSD. “I-ar da posibilitatea sa actioneze in opozitie cu Guvernul si sa castige la procent maxim”. 
  • Dupa mica reprezentatie pe scena, liderii PSD se retrag in sedinta iar sediul ramane la dipsozitia amarastenilor veniti sa prinda un fursec, un pateu si un suc. In curtea din Kiseleff domneste deruta, nimeni nu e sigur daca sa se bucure sau nu. Cei care zambesc larg par sa o faca asa cum i-a indemnat Mitrea, mai in gluma, mai in serios: Bucurati-va, sa creada lumea ca am castigat alegerile.