Iliescu nu exclude posibilitatea ca PSD sa ramina in opozitie, dar spune ca va fi "o opozitie solida". Iliescu a mai spus ca PSD ramine in opozitie daca se reface Alianta DA.

Fostul sef al statului a avut un discurs diferit de Geoana, care spusese ca PSD a cistigat alegerile: "Cum sa cistigi alegerile cu 40%? Cistigi cind ai peste 50%", a declarat el. Iliescu a mai spus ca PSD ar trebui sa negocieze cu PNL.

Analistul politic Ion Cristoiu s-a declarat extrem de iritat de declaratiile presedintelui de onoare al PSD. "Ion Iliescu a gresit enorm. Este o jignire enorma adusa oamenilor din PSD care au muncit enorm".

Geoana: Cu un monstru masiv ca PSD in opozitie un guvern nu va putea sa functioneze

"Orice propunere (de guvernare, n.r.) de alta factura, fara acest bloc masiv al partidului nostru, va fi extrem de fragila", a declarat, la Realitatea TV, Mircea Geoana. "Cu un monstru masiv ca PSD in opozitie" un guvern nu va putea sa functioneze, a subliniat el.

"Lucrurile merg catre o majoritate in care PSD joaca rolul central", a continuat presedintele PSD, mentionand insa ca "ar accepta greu sa intre intr-o coalitie fara functia de prim-ministru".