Serviciul de Protectie si Paza i-a pus la dispozitie presedintelui Traian Basescu, marti, o masina Dacia Logan, achizitionata in 2007 prin licitatie de la firma Ager Leasing, seful statului urmand sa o foloseasca in locul autoturismului Volkswagen, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Serviciului, autoturismul Dacia Logan nu are dotari sau echipamente speciale si are motor de 1.6 litri MPI.

Autoturismul, de culoare gri deschis, a fost achizitionat de SPP in 2007, alaturi de alte autoturisme, prin licitatie publica, de la firma Ager Leasing.

Presedintele Traian Basescu a vizitat, luni, uzinele Dacia de la Mioveni si uzinele Ford de la Craiova pentru a discuta cu managementul acestora despre problemele cu care se confrunta in contextul crizei economice.

El a declarat, luni seara, la sediul uzinelor Ford, ca productia autohtona trebuie sprijinita, mentionand ca, incepand de a doua zi, va renunta la autoturismul Volkswagen pus la dispozitie de SPP si va solicita o masina Dacia Logan.

"Eu circul, cand conduc eu, cu un Volkswagen. De maine (n.r. - marti), va asigur ca voi circula cu o Dacie. Tot de maine, ma uit de zece ori atunci cand fac cumparaturile sambata si duminica, deci de saptamana viitoare, sa cumpar rosii romanesti, lapte romanesc, unt romanesc. Asa fiecare din noi poate ajuta economia romaneasca", a declarat Traian Basescu.

Ager Leasing este firma care s-a aflat in centrul scanda­lului cu Loganuri de 70.000 de euro ale Inspectoratului General al Politiei Romane, afacere dezvaluita chiar de seful statului Traian Basescu si care s-a lasat cu suspendarea contractelor incheiate intre IGPR si Ager Leasing, precum si cu demiterea sefului IGPR, chestorul Gheorghe Popa.