Nepoata fostului lider comunist, Paul Niculescu Mizil, designerul Oana Niculescu Mizil, isi face campanie prin Ferentari desfundand subsolurile blocurilor inecate in gunoaie si resturi menajere. Sustinuta puternic de Marian Vanghelie, Oana Mizil, candidat PSD, duce o ampla campanie cu vidanja in sectorul 5 al Capitalei, promitand ca va curata subsolurile cu canalizarile sparte, sa reabiliteze blocurile, sa creeze parcuri si spatii verzi. Majoritatea promisiunilor facute angajeaza insa primaria condusa de colegul sau de partid, nu eventuala functie de deputat la care aspira.

Creatoarea de moda si bijuterii Oana Niculescu-Mizil candideaza din partea PSD pentru Camera Deputatilor in colegiul 20 -Zabrauti-Ferentari. Mizil este sustinuta de presedintele PSD, Mircea Geoana si primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Insotita de staff-ul de campanie si trei vidanje, Oana Niculescu Mizil si-a facut aparitia la blocurile paraginite din Ferentari. Cineva din staff a inceput sa strige: "Iesiti afara ca a venit doamna deputat sa va rezolve problemele! Spuneti ce probleme aveti".

Alaiul electoral a fost inconjurat instantaneu de oameni. Masina de desfundat a fost trasa in fata unui bloc, iar angajatii de la salubritate s-au pus pe treaba.

Intre timp, cetatenii au inconjurat-o pe candidata PSD, care a inceput sa le expuna proiectele. "Asa cum am promis am venit sa va ajutam. Scoatem apa si mizeria iar dupa ce facem curatenie, reparam tevile, terasam, reparam acoperisurile, ferestrele ca sa nu va mai ploua in casa. Conform proiectului de la primarie venim apoi si reabilitam termic blocurile. Eu il ajut pe primar cu aceste probleme. Toate le rezolvam prin sprijinul lui, stiti doar cate a facut pentru voi!?!", li s-a adresat Mizil oamenilor.

Interviuri la gaura cu rahat

Dupa discursul introductiv, designerul a intrat in bloc. Vidanjorii incepusera deja desfundarea subsolului. Insotita de presa, Mizil dadea interviuri, langa gaura cu mizerie, explicand presei care sunt proiectele sale, in calitate de candidat: "Am venit sa rezolv situatia, sa scoatem apa, noroiul si rahatul. Este un proiect mai mare in care sunt implicate 18 blocuri unde toata mizeria se scurge la subsol. Am curatat trei pana acum. Trebuie sa va spun ca este un focar de infectie in afara faptului ca in blocuri este mizerie, chiar rahat, sobolani morti, Eu incerc sa-i ajut".

Afara, oamenii asteptau cu nerabdare sa-si spuna doleantele "domnei deputat". Mizil a revenit in mijlocul lor, i-a certat, le-a facut educatie civica: "Am hotarat sa va reabilitam blocurile, sa va facem un parc dar trebuie sa respectati si voi curatenia, sa mentineti daca va fac. Trebuie sa imi promiteti si sa va implicati in mentinerea curateniei pentru ca primarul Vanghelie a facut parcul din Humulesti si bancile au fost vandalizate".

O locatara a abordat-o transant cu ajutorul social: "Doamna, am trei nepoti, sunt singura, n-am barbat, sunt vai de capul meu. Am o fata care este si ea singura. Am depus dosarul de ajutor social la primarie dar nu am primit nimic. Va rog sa ma ajutati"

"Se noteaza, consiliera mea iti ia datele si se revolva. Ne interesam la primarie si vedem ce putem face. Este o dovada a ceea ce v-am promis. De asta sunt aici" a reactionat Mizil.