Politistii ilfoveni au deschis o ancheta pentru a vedea cu ce arma s-a tras si cine sunt autorii atacului de duminica asupra autocarului de campanie al PSD, au declarat, luni, oficiali din Politie, citati de NewsIn.

Autocarul de campanie a fost atacat duminica la Otopeni, a declarat deputatul Gabriel Oprea, care sustine ca atacul a fost provocat de focurile unei arme cu aer comprimat.

"S-a tras probabil cu o arma cu aer comprimat. Azi se face constatarea", a declarat liderul PSD Ilfov.

De asemenea, soferul autocarului, Vasile Mihai, a declarat luni ca autocarul a fost atacat dupa ce a trecut de podul de cale ferata de la intrarea din Otopeni si ca presupusele focuri s-ar fi tras de pe pod.

El a mai spus ca o lovitura a afectat partea de sus a masinii, acoperisul, iar alte cateva au actionat asupra parbrizului.

Soferul a mai spus ca nu avea cum sa opreasca sa vada ce s-a intamplat pentru ca "traficul era bara la bara". Tododata, acesta a mai declarat ca de la intrarea in Otopeni, autocarul ar fi fost urmarit de un Mercedes si o masina de teren.

Accidentul a avut loc duminica seara in jurul orei 18:30, la Otopeni, pe DN1. In autocar se aflau presedintele PSD Mircea Geoana, cativa dintre consilierii sai si ziaristi, care se intorceau in Capitala dupa o deplasare electorala in Prahova.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni ca este posibil ca PSD sa fi fost supravegheat in timpul actiunii de campanie din Prahova de duminica si crede ca atacul asupra autocarului a fost premeditat, fiind o incercare de a folosi violenta in campanie.