Motiunea de cenzura initiata de PD-L "Educatia ramane, guvernul pleaca" a fost citita, marti, in Parlament. La aceasta reuniune va participa si premierul Calin Popescu Tariceanu, potrivit Realitatea TV.

Documentul a fost semnat de parlamentarii PD-L, PRM, PSD si PC si va fi supus votului plenului celor doua Camere care se vor reuni saptamana viitoare. Semnatarii motiunii reproseaza Guvernului in special faptul ca a blocat prin ordonanta de urgenta aplicarea legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice - relateaza Radio Romania Actualitati.

Ordonanta de blocare a majorarii salariilor se va dezbate, luni, 10 noiembrie. Anuntul a fost facut de senatorul Teodor Atanasiu, care a precizat ca motiunea de cenzura va fi dezbatuta tot luni.

Motiunea de cenzura initiata impotriva Guvernului in perioada campaniei electorale este un gest politicianist a declarat, marti, premierul Tariceanu:

"Motiunea nu stiu ce sansa are sa treaca, mi se pare insa ca este evident altceva, si anume ca, dupa inceperea campaniei electorale, sa depui o motiune de cenzura este un gest de cea mai pura factura politicinista, asa cum ne-a invatat PDL in ultimii doi ani. Bineinteles ca nu pot sa nu remarc ca au gasit si cu cine sa se asocieze la acest demers, cu PRM".