Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat, vineri, ca Executivul va trebui sa aplice imediat legea majorarilor salariale pentru profesori, aratand ca si premierul si presedintele sunt ca "frumoasa din padurea adormita", adica se arata preocupati de lucruri de care nu sunt interesati de fapt.

"Ceea ce e interesant in acest foileton e ca atat Presedintia, cat si Guvernul sunt ca un fel de frumoasa din padurea adormita. Guvernul mimeaza responsabilitatea fiscala si bugetara, acelasi guvern care a dus deficitul bugetar la peste 3%, iar presedintele joaca acelasi rol, pretinzand ca are grija de profesori", a declarat presedintele PSD, citat de NewsIn.

Mircea Geoana a spus ca social-democratii sunt "bucurosi" ca legea initiata de PSD devine obligatorie pentru Guvernul Romaniei, dar ca reforma salariilor bugetare trebuie sa fie continuata de viitorul executiv. "E o lege care va trebui pusa in aplicare intr-un cadru bugetar mai larg, e obligatia viitorului Guvern PSD si a viitorului Parlament sa adopte legea referitoare la salarizarea uniforma a administratiei romanesti", a explicat el.

Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

Guvernul a fost convocat in sedinta extraordinara, sambata dimineata, la ora 10:00, pentru a discuta situatia creata de promulgarea legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Surse guvernamentale au declarat pentru NewsIn ca variantele luate in calcul de Guvern sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul finantelor, Varujan Vosganian, au mai declarat sursele citate.