Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat, pentru NewsIn, ca, dupa promulgarea legii cresterilor salariale, Guvernul are doua variante, de a-si asuma alaturi de Parlament o masura care poate destabliza economia sau de a demisiona.

"Odata promulgata legea, Guvernul are varianta fie de a o aplica, de a imparti cu Parlamentul, cu presedintele, responsabilitatea majorarii, consecintele grave asupra economiei romanesti, fie de a refuza sa fie partas la masura care prejudiciaza stabilitatea economica si sa ia in calcul posibilitatea demisiei", a precizat Antonescu.

El a adaugat ca, in situatia in care aceasta chestiune va fi discutata in cadrul conducerii partidului, punctul sau de vedere este ca liberalii sa-si pastreze pozitia de pana acum.

"In lipsa unor date si elemente suplimentare, as alege calea consecventei, as fi mai degraba de acord cu demisia Guvernului", a afirmat el.

Cat priveste varianta adoptarii unei ordonante de urgenta de anulare a legii, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, aceasta solutie "este riscanta din punctul de vedere al echilibrului intre puterile statului". "Daca as fi in locul primului-ministru, m-as gandi mult inainte de a lua o astfel de masura", a adaugat el.

  • Sedinta extraordinara la Guvern

Guvernul a fost convocat in sedinta extraordinara sambata dimineata, la ora 10.00, pentru a discuta masurile care trebuie luate ca urmare a promulgarii legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%, au declarat vineri pentru NewsIn surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, variantele luate in calcul sunt prorogarea termenului de intrare in vigoare a legii, anularea acesteia prin ordonanta de urgenta si cautarea resurselor pentru punerea in aplicare a actului normativ. O decizie va fi luata in functie de datele pe care le va prezenta ministrul Finantelor Varujan Vosganian.

  • Reactia primului ministru se lasa asteptata

Presedintele Traian Basescu a promulgat vineri legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

Premierul Tariceanu asteapta ca legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor sa fie publicata in Monitorul Oficial, refuzand sa faca vreo precizare in privinta unei masuri pe care o va lua dupa promulgarea actului normativ, desi a sustinut recent ca va impiedica intrarea sa in vigoare .

"Premierul Calin Popescu Tariceanu asteapta ca legea sa fie publicata in Monitorul Oficial si nu face pentru moment alte declaratii", a precizat vineri, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.