Lista de candidati pentru cele patru colegii ale circumscriptiei 43 - pentru romanii cu domiciliul sau resedinta in strainatate - cuprinde cateva nume cunoscute si in Romania, restul fiind practic persoane cunoscute de diaspora romana, in circumscriptia in care candideaza. Ana Birchall (PSD), Ilie Ilascu (PRM), Petre Roman si Mariana Stoica (PNL) William Branza (PD-L) si Bela Karoly (UDMR) sunt politicienii care se bat pe voturile diasporei.

PD-L il propune romanilor din strainatate pe William Branza, deputatul foarte cunoscut in Spania prin prezenta sa la evenimentele comunitatii romane, in special in Castellon, unde ofera consultanta juridica conationalilor plecati in Spania. El este propus pentru functia de deputat in Colegiul uninominal 1, ceea ce inseamna Europa - UE. Democrat liberalii l-au mai inclus pe lista pe directorul Centrului pentru Educatie Democratica, Eugen Tomac, si pe editorul ziarului Romania Times din Portland, Mircea Lubanovici.

Liberalii au drept candidati pe Petre Roman, senator pentru colegiul uninominal 1, Europa-UE, si pe Mariana Stoica, fostul ambasador in Israel, propusa pentru un loc de deputat in Colegiul 4, Africa - Orientul Mijlociu.

PDS-PC are pe lista un judecator moldovean, Tudor Pantaru, pentru un post de deputat in Colegiul 2, Europa non-UE si Asia, pe Ana Birchall pentru colegiul 3, America, si pe presedintele Ligii Romanilor din Italia, Marian Dan Mocanu, pentru Colegiul 1, Europa de Vest.

PRM mizeaza pe Ilie Ilascu pentru un post de senator in Colegiul 1.

PNG-CD si UDMR propun, la randul lor, candidati pentru locurile in Parlament destinate diasporei. Fostul antrenor de gimnastica al lotului Romaniei, Bela Karoly va candida, din partea UDMR, pentru un loc in Senat in Colegiul 3.

Diaspora are si un candidat independent, Constantin Timoc, stabilit din 1969 in California si care candideaza pentru un post de deputat in Colegiul 3.

Circumscriptia pentru romanii din strainatate include patru colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si doua colegii pentru Senat, delimitate in functie de zona geografica. Cele doua colegii pentru Senat sunt compuse din colegiile pentru Camera Deputatilor, suprapuse astfel: Europa si America, Orientul Mijlociu si Asia.