Locuiesc in Tunari, sat Dimieni, judetul Ilfov. Voi vota in colegiul uninominal de deputati Ilfov D1, respectiv colegiul uninominal de senatori Ilfov S1. Ca sa aflati ce si cum, va puteti ajuta de www.thinkopolis.eu, asa mi-am identificat colegiul. Tot e bun uninominlaul la ceva. Aflu lucruri noi despre locul in care traiesc, desi din pacate nu-mi cunosc nici vecinii. Ce comunitate! Ce candidati! Parca alearga dupa titlul latifundiarul anului.

Ce pot sa spun despre colegiul meu, pe scurt: mina de aur pentru afaceri imobiliare. La asa colegiu, asa candidati. Unul mai bogat in case si terenuri decat altul. Poate e bine asa.

Colegiul in care votez include, la Camera Deputatilor, localitatile Afumati, Dascalu, Dobroesti, Ganeasa, Gradistea, Nuci, orasul Voluntari (Pandele, ce te-as bate pentru haosul din Pipera), Petrachioaia, Stefanestii de Jos (exact, satul cu spaga si circ de la locale), Tunari.

La Senat, colegiul se lateste. Mai adaugati orasul Pantelimon, Popesti Leordeni, Berceni, Branesti, Cernica, Copaceni, Darasti Ilfov, Glina si Vidra.

Despre oferta electorala: la deputati, din partea PSD candideaza Gabriel Oprea. Acum e deputat, a fost prefectul Capitalei si ministru in Guvernul Nastase. Detine impreuna cu Anghel Iordanescu un bloc, mi se pare ca sunt si rude (nas-fin), iar potrivit declaratiei de avere are vreo opt case, imobile intregi sau apartamente.

Fostul selectioner candideaza si el tot din partea PSD, dar la Senat. Iordanescu s-a batut in primavara pentru sefia CJ, dar a pierdut in fata candidatului PD-L. Acum cateva zile, despre Gabriel Oprea ziarul Gandul a scris ca trimite comunicate in care se prezinta “viitor ministru de interne, se pare”. Prin urmare, de ce l-as vota sa mearga in Parlament, daca el viseaza sa ajunga, se pare, in Guvern? Cei doi, Oprea si Iordanescu, apar intr-untop al latifundiarilor din Parlament.

Din partea PNL, in colegiul 1 Ilfov candideaza Ghitulescu Vladimir Adrian la Camera Deputatilor si Zamfir Gabriel Sorin la Senat. Habar n-am cine e Ghitulescu. Despre el, Google nu stie nimic, nimic. Al doilea este insa, la fel ca oferta PSD, un politician cu nas la afaceri imobiliare.

Zamfir Gabriel Sorin, in prezent deputat PNL, scrie in declaratia lui de avere ca are cinci terenuri si sapte case, una in Bucuresti si sase (!!??) in Otopeni. N-am auzit in viata mea de el, ca politician.

De pe site-ul Camerei aflu ca are 17 initiative legislative: cam jumatate se refera la SRI, alta jumatate are tenta imobiliara fiind vorba de reorganizari administrative in Ilfov. Ceea ce arata ca-i pasa cu adevarat de judetul lui. Sau poate ii pasa doar de afacerile lui imobiliare. Vedem, cercetam. In rest, subtire. In trei ani, Zamfir a vorbit in Parlament de opt ori.

Candidatii PD-L nu i-am aflat inca, nici n-am gasit ceva in presa despre posibile nominalizari. PD-L n-a intocmit o centralizare a tuturor candidatilor din tara, cum au facut cei de la PNL, astfel ca este imposibil de aflat oferta lor in Ilfov, colegiul 1. Cam aiurea, mai ales ca au ramas 40 de zile pana la alegeri.

Partidele si-au depus astazi listele, iar cei mai multi (politicieni si ziaristi) evalueaza listele ca inainte, global, national si spun ca totul e de rahat. Se indigneaza ca pe liste candideaza manelisti, penali, dinozauri sau anonimi. Stupid si profund gresit. E uninominal? Pai atunci ma intereseaza in primul rand colegiul meu. Restul, sa fie sanatosi. Fiecare alegator sa-si caute colegiul, sa ia candidatii la purecat, sa-i intoarca pe toate fetele si sa judece in final cu mintea lui.

Aud la televizor vesnicele vaicareli: ca gasim baroni in toate partidele, vai, ce nasol, cu manelisti si penali! Lor le transmit urmatorul gand pios: nu-mi pasa prea tare cum e la alte colegii! Alooo! Nu mai votam liste, ce Dumnezeu! S-a razgandit Oana Zavoranu. Chiar nu ma priveste. Talpes candideaza din partea PD-L. Indignare, spume. Personal, ma doare in cot. Nu l-a strecurat nimeni pe o lista sa-l vare cu forta in Parlament. E pe fata. Il votez sau nu daca e la mine in colegiu. In rest, flit!

Cel mult, ma intereseaza cum e in colegiul altora, asa, de dragul unor comparatii inutile cu barosanii din colegiul meu. Puteti povesti aici sau pe Forumul HotNews.ro, cum au facut unii dintre colegii mei din redactie.

P.S. Iar de votat , voi vota negresit, chiar daca voi avea de ales intre negru si gri, chiar daca unele televiziuni se straduiesc sa induca o scarba generala fata de alegeri.