Deputatii au adoptat pe articole, luni, un proiect de lege care prevede ca indemnizatia pentru mamele care sunt in concediu de materintate sa se calculeze la 85 % din media veniturilor din ultimele 12 luni. Proiectul de lege a fost initiat de 12 senatori si deputati si vine in sprijinul mamelor care realizeaza venituri salariale mari. Cu acceptul ministerului Muncii, initiativa a fost dezbatuta si aprobata pe articole, urmand ca miercuri sa fie supusa la vot.

Initativa legislativa prevede ca persoanele in concediu pentru cresterea copilului pot primi, la alegere, pe o perioada de doi ani, o indemnizatie lunara de 600 de lei "sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni".Proiectul de lege vine in sprijinul mamelor care realizeaza venituri salariale mari si a fost votat pe articole cu acceptul ministerului Muncii.

Prezent la dezbateri, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca Guvernul este de acord cu acest proiect de lege pentru ca nu afectează serios finantele statului.

"Am venit special sa apar aceasta lege pentru ca am facut o analiza a surselor de sustinere. Din 1.900.000 de femei ce contribuie la bugetul asigurarilor sociale, doar 20% au venituri peste salariul mediu. Efortul bugetar este minim si nu cred ca este un potential pericol pentru bugetul de stat", a declarat Campeanu.

Proiectul de lege este initiat de de 12 deputati si senatori si urmeaza a fi supus la votul final in sedinta de miercuri. Camera Deputatilor este forul decizional.