Presedintele Traian Basescu a avut, luni dupa-amiaza, o intalnire de 30 de minute cu premierul Calin Popescu Tariceanu. Purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan, sustine ca s-a discutat despre salariile din agentii si regii, despre pensii si despre salariile profesorilor. Intalnirea dintre cei doi are loc pe fondul speculatiilor politice privind o posibila refacere a Aliantei D.A..

Intalnirea Basescu-Tariceanu a avut loc dupa ce seful statului a criticat, vineri, faptul ca agentiile guvernamentale au devenit mosia financiara a clientelei politice a Guvernului, referindu-se la salariile mari pe care le au unii dintre sefii acestor institutii. Tot atunci, seful statului a indemnat la responsabilitate si prudenta in privinta majorarilor de salarii.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut sefului Cancelariei, Dorin Marian, sa ii prezinte, in urmatoarea sedinta de guvern, o analiza privind salariile, sporurile si primele incasate in agentiile aflate in subordinea Executivului. Nota urmeaza sa fie prezentata premierului in sedinta de Guvern de marti, 14 octombrie, a anuntat, sâmbata, Executivul.

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, citat de agentia NewsIn, ca o alianta post-electorala cu PD-L ar fi mai convenabila pentru liberali, dar a criticat implicarea preşedintelui Basescu sustinând ca democrat-liberalii se afla intr-o relatie de subordonare fata de şeful statului. In replica, liderul PD-L Emil Boc a declarat ca "PNL şi Crin Antonescu nu sunt in masura sa puna conditii" partidului pe care il conduce. Mai multe ziare centrale au speculat ca ar exista chiar discutii intre lideri PNL si PD-L in privinta unei eventuale refaceri a intelegerii politice din 2004.